Верстапен с полпозишън в домашната Гран при, крах за Хамилтън

Верстапен с полпозишън в домашната Гран при, крах за Хамилтън

Световният шампион Макс Верстапен с Ред Бул удържа на атаките и даде най-добро време в квалификацията за Гран при на Нидерландия. Така лидерът във временното класиране ще стартира от първа позиция в неделното състезание пред родна публика.

Представителят на домакините записа най-бързата обиколка в третия сегмент от квалификацията за 1:10.567. От първата стартова редица до него ще бъде Ландо Норис с МакЛарън.

Пилотът на Мерцедес Джордж Ръсел остана трети, а пилотът на Уилямс Алекс Албън затвърди силното си каране и ще бъде четвърти.

Фернандо Алонсо с Астън Мартин е пети, а Карлос Сайнс с Ферари е шести, но испанецът е разследван за забавяне на други болиди в първия сегмент от квалификацията и може да бъде наказан.

Серхио Перес с Ред Бул е седми, а Оскар Пиастри с МакЛарън се нареди до него – осми.

Шарл Льоклер остана девети, но монегаскът катастрофира четири минути преди края на третия сегмент, заради което квалификацията за втори път бе прекъсната с червени флагове. Льоклер изпусна болида си, заради което се удари в предпазната ограда, но и предното и задното му окачване пострадаха от катастрофата.

Седемкратният световен шампион Люис Хамилтън с Мерцедес претърпя крах в квалификацията и ще стартира тринадесети, ако не настъпят някои наказания.

 

Източник Dir.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *