Чужденците на Берое разбиха българите на Славия

Чужденците на Берое разбиха българите на Славия

Чужденците на Берое разбиха българите на Славия

Берое постигна категорична победа с класическото 3:0 над Славия в Стара Загора в двубой от шестия кръг на българския футболен шампионат.

Заралии на Густаво Араголаса изиграха перфектно първо полувреме, в което вкараха и трите попадения, като продължават добрата си форма от началото на сезона.

Берое е перфектен в домакинските мачове – 3 от 3, и се изкачва до третата позиция в класирането с 13 точки. За Славия на Хосе Мари Бакеро загубата е втора поредна много тежка след тази с 1:5 от Черно море. „Белите“ остават на 12-а позиция с пет точки.

В двубоя се сблъскаха две коренно различни селекции, като в титулярния състав на старозагорци имаше само един българин – младият Виторио Вълков, а в състава на „белите“ само един чужденец – Йон Бакеро, синът на треньора.

Резултатът бе открит в 17-ата минута, когато Джорди Говеа центрира от ъглов удар, а централният защитник Лучиано Скуадроне засече успешно топката във вратарското поле.

Централният нападател на старозагорци Майк Севайос направи резултата 2:0 в 39-ата минута след много класна атака и асистенция от Едуин Ласо.

Севайос вкара втория си гол, за да оформи крайното 3:0 в 42-ата минута. Тогава той реализира технично с глава след центриране от десния фланг на Густаво Каскардо.

В следващия кръг беройци гостуват на шампиона Лудогорец, а Славия приема ЦСКА 1948.

 

 

Източник Dir.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *