Часове преди мача, УЕФА сложи кошмар на Петев за съдия на Лудогорец – Астана

Часове преди мача, УЕФА сложи кошмар на Петев за съдия на Лудогорец - Астана

Часове преди мача, УЕФА сложи кошмар на Петев за съдия на Лудогорец – Астана

По-малко от 72 часа преди решителния реванш между Лудогорец и Астана от турнира Лига Европа, УЕФА странно реши да промени съдийската бригада.

Първоначално двубоят бе поверен на англичанина Крис Кавана, но от централата съобщиха, че е направена промяна и главен съдия на мача ще е сънародника му Антъни Тейлър.

44-годишният Тейлър е един от топ реферите на Англия, като в неделя му бе поверено дербито от първия кръг на Висшата лига между Челси и Ливърпул.

Тейлър бе част от последните два големи форума – Мондиалът в Катар и Евро 2020, а на клубно ниво той ръководи финала в Лига Европа през месец май, в който Севиля победи Рома след изпълнение на дузпи.

През последните години Тейлър получава някои от най-големите дерби на международната сцена, а и във Висшата лига, а дебютът му на международната сцена е доста любопитен.

Той е свързан с Лудогорец и Ивайло Петев, но не в положителен смисъл. Става въпрос за мача между Слован (Братислава) и разградчани, който словаците печелят с 2:1, а часове по-късно Петев губи поста си след дебютните две титли, което донесе на Лудогорец.

От УЕФА така и не посочиха причина за смяната на реферите, а просто обявиха, че мачът, в който Астана ще влезе с аванс от 2:1, е поверен на Тейлър.

 

Източник Dir.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *