Отнето предимство взе живота на двама шофьори край Пловдив

Отнето предимство взе живота на двама шофьори край Пловдив

Отнето предимство взе живота на двама шофьори край Пловдив

Двама души загинаха след тежка катастрофа между кола и мотор на Републикански път I-8. Инцидентът е станал на около 2 км от Пловдив в посока Хасково.

Сигналът за удар между лек автомобил и мотоциклет е получен след 16:00 ч. Според събраната до момента информация, при излизане от черен път лек автомобил „Опел“ предприел ляв завой и отнел предимството на мотоциклет. При удара на място загинали 32-годишният моторист и 74-годишният шофьор на колата, а в болница е настанена 31-годишна пътничка в тежко състояние.

Пътят бе затворен за часове и колите бяха пренасочвани по обходен маршрут. Трафикът към Хасково се пренасочваше през автомагистрала „Тракия“, а към Пловдив – по алтернативни маршрути от село Поповица.

Общо 31 души, шофирали след употреба на алкохол и 16 – под въздействието на наркотици, установи полицията през изминалото денонощие, съобщиха от пресцентъра на МВР. Проверени са 7285 моторни превозни средства в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата. Извършен е контрол на 9880 водачи и пътници.

Съставени са 2003 фиша и 529 акта за установени административни нарушения. Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на моторни превозни средства от неправоспособни шофьори, посочват от МВР.

От обобщените данни по метода „линеен контрол“ са проверени 2058 превозни средства и 2566 водачи и пътници. За констатирани нарушения са съставени 633 фиша и 113 акта. Установени са петима водачи, шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила и двама водачи с над 1,2 на 1000. Един водач е засечен да управлява под въздействието на наркотични вещества или техните аналози.

Данните са междинни и в тях са включени резултати, обобщени към 16:00 часа.

През изминалото денонощие са станали 25 тежки катастрофи в страната, при които са загинали двама души, а 33 са ранени.

Четири тежки произшествия на пътя и 10 леки са регистрирани в София. Ранени са четирима души, загинали няма.

 

Източник Dir.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *