Ринг свободен

25 November 2014

Прегледана: 967 пъти

Протестърите спасиха от съдебно преследване най-бандитското управление на България и Бойко Борисов от затворТова не е коментар, а по-скоро реплика по повод интервюто с Филип Златанов, който казва, че е отказал да бъде защитен свидетел срещу Бойко Борисов. „Филип Златанов: Отказах да стана защитен свидетел срещу Борисов”

Сега нарежда ли ви се пъзела?

Ето защо протестиращите изиграха една от най-отвратителните роли в най-новата българска история. Попречиха за първи път в България да има осъдени висши представители на властта. Ако нямаше протести, ГЕРБ щеше да се спихне и този човек щеше да свидетелства, а назначеният от Борисов Цацаров щеше да се чувства свободен да действа - че е правил опити, това личи от неговото интервю и от акцията на прокуратурата в Костинброд. Ако правителството на Орешарски беше стабилно и на хоризонта не се виждаха предсрочни избори, Борисов щеше да бъде изправен пред съда по няколко дела, включително и за Мишо Бирата. Ако бяха разръчкали и тефтерчето докрай, с върхушката на ГЕРБ щеше да се свърши.

Протестиращите направиха ситуацията несигурна и дадоха надежда на Бойко, че може да се върне във властта. Ето защо той изля милиони, за да плаща на протестъри и да поддържа уличния натиск - това го спаси от затвора, а прокуратурата и разследващите се отказаха да правят каквото и да е пред перспективата утре Борисов да им отмъсти, ако се върне на власт. Как да му повдигнат силно обвинение, след като след година, когато отново е на власт, някой съдия, близък на Цветанов реши да върне делото за ново разглеждане или направо го признае за "невиновен".

Какво става с тях тогава? Това е простата и здравословна логика, която не позволява на прокуратурата да действа така, както искат хората отвън. Защото нито прокурорите, нито гражданите са герои и никой от тях не би рискувал да си сложи главата в торбата или да рискува живота си и сигурността на семейството си, за да се направи на герой. Това може да стане само с обща политическа и гражданска воля.

Миналата година се отвори малък шанс, но красивите и умните се изправиха като Павлик Морозов и с комунистически плам не позволиха - буквално с телата си - да се атакуват Борисов, Цветанов, Фидосова, Пашата и т.н. по същество. Ето защо протестърите бяха и си останаха лицемери, които спасиха от съдебно преследване най-бандитското управление на България.


Явор Дачков

ГласовеLLS написа на 25/11/2014г. 17:25ч.
Neshto negativno po adres na sotcialisticheskata partia? Ili tuk se izliva pumia samo po Borisov?
Име:

Коментар:Моля попълнете капча кода по-долу
captcha

Меню