Ринг свободен

08 November 2014

Прегледана: 452 пъти

Програмните намерения на правителството да ви "оправи" енергетикатаКато никога ще бъда изключително пестелив на думи, но за сметка на това съм ви приготвил две лесни за разбиране инфографики, които да ви онагледят истинските, а не декларативни, намерения на новото правителство, по отношение на сектор енергетика, респективно - вашият личен джоб.

Първата графика
е направена на фона на текста на т.нар. Програмна декларация (чийто текст взех от сайта OFFNews), раздел ЕНЕРГЕТИКА, на базата на която (декларация) отделните групировки си стиснаха ръце да ни "оправят".

Втората инфографика е направена на базата на финансовите отчети на АЕЦ-а, за периода 2006-2013-та години, и по-специално в частта цената на ядреното гориво, за двата действащи в момента блока (5 и 6), плюс гряфиката на тренда на суровината за производство на ядрено гориво, на световните борси.

Тези две графики отразяват само два от най-мощните канали за източване на най-голямото държавно електроенергийно предприятие (с над 35% дял от общата продукция), а също така си представете че има още десетки и стотици, за ремонти, материални разходи, консултантски услуги, външни услуги и т.н. и т.н. Всички тези и не само тези неща са се вършили през целия преден мандат на вчера избрания за втори мандат премиер Бойко Борисов. НО едва ли някой от вас някога е чул или прочел от някой от заговорниците за откраднати от АЕЦ-а поне 5 стотинки???

Да ви е честито т.нар. рИформаторско правителство!

Г. К.

www.gikotev.blog.bg


Име:

Коментар:Моля попълнете капча кода по-долу
captcha

Меню