Градът

03 November 2014

Прегледана: 1036 пъти

Кметът на Поморие легитимира международни шмекериИван Алексиев (ГЕРБ) разиграва лицемерен спектакъл, вместо да изпълни решение на Общински съвет от 2011 г.

Кметът на Поморие Иван Алексиев не изпълни предизборното си обещание да прекрати публично-частното партньорство на Община Поморие със съмнителни инвеститори, разследвани от прокуратурата. И до момента той преговаря с тях и залага на карта общински имоти, което може да доведе до огромни щети за общината.

На 29.10.2014 Алексиев е присъствал на общото събрание на дружеството Кабланд, създадено от“ЕнДжиБи Консултинг“ и община Поморие преди 10 години с цел да се построи голф комплекс. Общината е апортирала в дружеството 2000 декара земи край Каблешково. Единственият сериозен материален актив на новоучреденото дружество са общинските терени, но общината получава едва 20% от дружеството, тъй като земята край Поморие е оценена на главозамайващата сума от…. 0.14 лв/м2. За 10 години въпреки гръмките обещания няма нито голф комплекс, нито наченки дори на строителство, а съдружниците правят опити да прилапат апетитните общински земи.

След като беше избран през 2011 г. Алексиев обеща, че ще развали скандалния договор с Кабланд. Това обаче не се случи. Въпреки категоричните доказателства, че обещанията за голф комплекс са въздух под налягане, кметът на Поморие и до момента не го е прекратил. От кмета се иска единствено да изпълни решението на Общинския съвет на Поморие от 2011 г. Това решение е потвърдено и от съда, но вместо да го приложи, Иван Алексиев разиграва лицемерен спектакъл. На думи той твърди, че договорът е порочен и измамен, но вече три години продължава да легитимира групата международни шмекери, като се появява публично в тяхна компания и води преговори, водещи към нищото.

Така наречените „инвеститори“ са лица с много паспорти и имена. Единият, известен като Дарио Томалети, или Божидар Томалевски, всъщност се казва Божидар Томалев и е лидер на партията „Другата България“. Томалев беше активен и по време на контрапротестите при Орешарски, а сега се изявява като предводител на ощетените вложители в КТБ.

Другият „инвеститор“, представян като финансов съветник е Жорж Гурковски или Жоржес Гюрковски, или Георги Гюрковски, според паспорта, който използва. Той е роден във Франция и е син на бившия царски кандидат за кмет на София Андрей Гюрковски.

Третият е британец – Николас Галахър, който е представен като „човекът с парите“.

Тримата регистрират фирмата „ЕнДжиБи Консултинг“ и внасят в Община Поморие инвестиционно предложение за стотици милиони евро. Добре облеченият Николас Галахър е представен за създател и директор на инвестиционния фонд Powercourt Capital, който построил обекти за милиарди в чужбина. Преди да атакуват общината от „ЕнДжиБи“ са се сдобили незнайно как с удостоверение за първокласен инвеститор от Агенцията по инвестиции, издаден от Стоян Сталев (при Тройната Коалиция).

Целта на тези мними инвеститори е да станат щастливи собственици на 2000 декара златна земя на морето, получени чрез измама за стотинки. А щетите за общината ще се измерват в десетки милиони евро.

Терените в Каблешково не попадат в защитена зона и далаверата не буни така общественото мнение, както в случая с Карадере, Корал и други плажове на първа линия, но наглата измама е безпрецедентен факт и ако мине може да бъде приложена и другаде с подкрепата на държавата, която издава сертификати на съмнителни лица.


Публикуваме със съкращения от сайта
www.bivol.bg
Пътувам към затвора написа на 15/11/2014г. 12:41ч.
Баничаря и жена му не разбраха, че няма да имат един спокоен ден и вече цяла България знае за какви крадци и измамници става на въпрос. Алкохоликът пие по бутилка уиски всяка вечер на терасата, а цял ден е на лекарства да не му треперят ръцете и си говори сам по улиците. Мазното ченге най-дебел що го яде. И бой и йебан ще има за него.


Polimer написа на 15/11/2014г. 09:18ч.
Стоян така и не можа да преодолее факта, че изгонихме майка му от работа.


Пориец зад граница написа на 06/11/2014г. 04:52ч.
Ало Кмете какво стана с данните за това кой е източвал и разпродал Поморие в годините. Много бързо забравяш какво обещаваш на оперативките


До Ваньо Баничката написа на 03/11/2014г. 18:52ч.
Алооо нещастен алкохолик какви обсъждания правиш за развитието на Поморие. Търси си килия с южно изложение за 2015-2020 и Кунчо с тебе да не би да станете педераси ако сте разделени.


Ай ся га яди кифтетата написа на 03/11/2014г. 18:17ч.
Поморийци знаем каква мафия е обсебила общината и едва ли ще има шанс втори път да ни излъже този измекяр. Който катадневно слухти в интернета, кой какво пише за него. Голям страх го тресе, трябва да то съжелич накрая?


Помо написа на 03/11/2014г. 17:39ч.
Как ще ги изгони,нали и той иска парче от баницата
Име:

Коментар:Моля попълнете капча кода по-долу
captcha

Меню