Общество

28 October 2014

Прегледана: 551 пъти

Корупция при провеждането на обществени поръчки и търгове в общините в Испания. Арестувани са 51 души, сред които и високопоставени политици! Кога ще се случи това в България?Полицията в Испания е арестувала 51 души в цялата страна, включително високопоставени членове на управляващата партия, в най-голямата антикорупционна операция в историята на страната, предаде АП. Сред тях е бившият генерален секретар на мадридското отделение на управляващата Народна партия, сенатор и министър на вътрешните работи и правосъдието в мадридското автономно правителство Франсиск Гранадос.

Арестуваните ще бъдат изправени пред обвинения в пране на пари, злоупотреби и търговия с влияние.
Операцията е била съсредоточена главно в кметства и регионални власти в Мадрид и Леон в центъра на страната и Мурсия и Валенсия на изток.
Широкомащабна антикорупционна операция е била срещу нагласени търгове на общинско и регионално ниво на обща стойност близо 250 милиона евро.
Сред арестуваните са общински съветници и чиновници от управляващата консервативна Народна партия, както и от опозиционната Социалистическа партия, а също шефове на фирми. И двете партии обявиха, че замразяват членството на заподозрените, съобщава ТАСС

Не очаквайте това да се случи скоро в България. Нашите Общини се отчитат където трябва. Иначе схемата е същата - като в Испания.

zadkulisite.com

Име:

Коментар:Моля попълнете капча кода по-долу
captcha

Меню