Ринг свободен

24 October 2014

Прегледана: 457 пъти

Дали тогава Б.Б. ще се похвали: "Никой не ме поздравява за нищо"?Премиерът на Израел изпратил поздравително писмо на Б.Б. и лично посланикът на Израел му го връчил, хвали се в типичния си стил Борисов на стената си във Фейсбук. Поздравявал го за победата на изборите, с пожелания да продължават да работят съвместно занапред. Но не споменава нищо за това, че ГЕРБ отново не може да сформира правителство и доверието към партията на Борисов, а и към самия него, пада с бързината на гюле през комина.
Питам се - КАКВО СА РАБОТИЛИ ОТ ИЗРАЕЛ ДОСЕГА С БОРИСОВ? И се сетих, че Израел наскоро махна паметника на цар Борис III и Йоанна и на негово място в Гората на България край Ерусалим ще ситуира мемориал на избитите евреи от Тракия и Македония. Но както и да е... Важното е, че Борисов и премиерът на Израел работят добре.
Доста смущаващо е, когато някой политик изтъква, че "работи" с Б.Б. И веднага се сетих за един доклад с червен печат на израелските тайни служби..., който Николай Бареков "размахваше" преди да подвие опашка към Брюксел.

Излиза, че "докторът на науките", който е минал по всички стъпала на държавната хранилка, май все още не е научил, че това се нарича протокол и етикетът го изисква - изпращане на поздравително писмо, с чието съдържание премиерът на Израел може и да не е запознат - тази работа е в компетенциите на други лица, - по протокола. И не е повод за възгордяване и себеизтъкване. А рутинна процедура.
Интереснотото ще бъде, когато спрат да му изпращат "картички". И това време наближава. Дали тогава Б.Б. ще се похвали:"Никой не ме поздравява за нищо"?

Ето текста от Фейсбук-страницата на поздравения:
"Днес получих поздравителен адрес от моя голям приятел премиера на Израел Бенямин Нетаняху. Донесе ми го лично посланикът на Израел Шаул Камиса Раз. В писмото си Нетаняху ме поздравява за изборната победа. „Желая ви успех при съставянето на правителството. Убеден съм, че ще водите България към още по-голям напредък и просперитет. При предишния Ви премиерски мандат нашите страни успяха да изковат силно партньорство и истинско приятелство. За мен бе удоволствие да Ви посрещна в Йерусалим миналата година и очаквам с нетърпение да работим отново заедно за задълбочаване на сътрудничеството между нашите държави“, пише още в писмото на премиера Нетаняху."

zadkulisite.com

Колаж: Иво Ангелов, Свободен човек


Име:

Коментар:Моля попълнете капча кода по-долу
captcha

Меню