Градът

28 April 2014

Прегледана: 1111 пъти

Пасарелката в Ахелой удари на камък, но заигравките на БСП с кметове на ГЕРБ ще върнат Борисов на властЖителите на Ахелой скочиха срещу предложението на герберския кмет на община Поморие, Иван Алексиев, за изграждане на пешеходен мост на най-натовареният пътен участък, намиращ се в центъра на града: „Животът ни е почернен, кой го внесе този проект и от къде ще се финансира?”, настояваха да научат присъстващите на общественото обсъждане. Наложи се Иван Алексиев да обяснява, че проектът не е внесен. А заместникът му, транспортният инженер Кунчо Гайдов, покрай пасарелката, изскочи и с някаква друга транспортна схема.

На 17 април Иван Алексиев заедно с областния управител Павел Маринов и представители на Агенция „Пътна инфраструктура” са били на среща в Комисията по безопасност на движението по пътищата към Министерството на вътрешните работи, за да защитят проекта за изграждане на надлез с асансьори в Ахелой. Уж няма проект, не е минало общественото обсъждане, а те го презентират и търсят финансиране. Очаква се парите да бъдат отпуснати от Фонда за безопасност на движението, ръководен от Цветлин Йовчев в качеството му на министър на вътрешните работи.

Ахелойци искат спешни действия от правителството не за пасарелка, а за изграждане на околовръстния път към Слънчев бряг.

Обещавахте, а сега ни хвърляте прах в очите”, припомниха на Алексиев предизборните му обещания, но той се оправда, че правителството вече не е на Бойко Борисов. И си изми ръцете с правителството на Орешарски – „ново правителство, нови приоритети”. Като наблегна, че Бойко Борисов не е на власт и за това обходен път няма да има на този етап.

Чувам тука коментари, че това се прави сега, за да се откраднат едни пари, а стойността на проекта е от 150 до 180 хиляди лева. Ако мислите, че от 180 хиляди лева могат да се откраднат пари – напротив.”, каза кметът Иван Алексиев. Според него, от проекти за 180 хиляди лева не могат да се крадат пари. Не стана ясно - дали от проекти, надхвърлящи тази сума, може да се краде.

Кметът на Поморие искаше неговото – премахване на светофара и изграждането на пасарелка между улиците "Слънчев бряг" и "Цар Симеон", а заместникът му по строителството, Кунчо Гайдов, се интересуваше дали ще мине неговата схемичка - направата на допълнителна лента на улицата "Слънчев бряг".

Ахелойци изразиха категоричното си несъгласие за изграждането на пешеходен мост с асансьори. Те настояват за обходен път, както е обещал Иван Алексиев в предизборната си кампания. Разширяването на кръстовището се прие.


Докато правителството на Орешарски работи много добре с кметовете на ГЕРБ и се отпускат пари за щяло и нещяло, кметовете на ГЕРБ го закопават. Но явно общите им интереси са с приоритет пред интересите на гражданите. Не само в община Поморие, а вероятно във всички ГЕРБерски общини. От БСП още не са разбрали, че им се даде възможност за съставяне на правителство, за да разследват управлението на ГЕРБ, което включва и операциите извършвани от кметовете от ГЕРБ /при управлението на Борисов/, през които минават парични потоци от европейските и държавните фондове. Но вместо да ги разследват, сегашните управляващи работят много добре с тях. Какво означава „много добре” на всички е ясно. Не може в предизборната кампания на БСП да се говори, че от ГЕРБ са се облагодетелствали, че е имало източване на евросредства, че са се печелили обществени поръчки от "точните" фирми, а сега да се работи много добре с кметовете на ГЕРБ.

"Работим много добре", след предизборна кампания, мотивирана с категоричната заявка за антигерб-политика и гръмки изказвания, че са управлявали престъпно, е меко казано нагло.


И в случая, въпросът не е за 180 хиляди лева, а принципен.До Ана дебелата написа на 09/05/2014г. 20:22ч.
Вържи на мъжа ти гащите че по голям парцал станал от тебе. Много скъпо му излизат курвите да ги води на рибният в сънсета. Че Лападжиева му омръзнала вече.


nabludatel написа на 09/05/2014г. 15:51ч.
za6oto ne sme obedineni i ne napravim podpiska za svalyneto mu.sega na koy adres 6e pra6a xorata koito sa sre6u nego predi gi pra6a6e na adresa na Zlatanov sled mandata ti obyvi si adresa da gi pra6ame pri teb.posraxtese ot nexaystvo za pomorie o6e rodnini ima li tvoyta dolna Ana da ne zabravy kato kakva e pri4islyvaxa v xotel Burgas v slan4ev bryg kato frizurka a seda reje glavi i toz glavolumnik Djingov sozialno slab tezi pari gi dayte na nykoy bolen ili beden 4ovek.da si skanirat diplomite i da pokajat s kakvo obrazovanie sa ima tolkova mladi umni inteligentni koito dostoyno 6e vi zamestyt.


Помо написа на 29/04/2014г. 20:47ч.
То нашата Поморийска Тиква е много прост и крадлив. Най вероятно го чака затвор.


Фото написа на 29/04/2014г. 20:15ч.
Ама снимка сте сложили - тиквата от Банкя с шапка идиотка и баничаря от Поморие го копира. То и мозъка на двамата им е толкоз.


До Баничарят написа на 29/04/2014г. 17:53ч.
Взимай си подлогите и роднините от Общината и си отивай у вас


Баничарят е педал написа на 29/04/2014г. 14:05ч.
Еий тоз не се накраде. Да ги даде за лекарства откраднатите пари и той и роднините му


Местен написа на 29/04/2014г. 06:48ч.
До всички свободни хора-не четете Радио Милена. Там слугуват на Кмета Баничар и махат всички статии и коментари които са неудобни за него.


Помориец написа на 29/04/2014г. 06:45ч.
Той Ваньо Баничката много хора излъга.Не им върна земите, разпродаде всички Общински имоти, рекетира местният бизнес, продаде градинките в гр.Поморие, раздаде търговски обекти на свой партньори назначи всичките си роднини и тези на жена си на работа в Общината, 4 500 000 за улици в малко езеро изчезнаха и още кой знае колко дългове имат Поморийци заради това недоразумение Кмет.Скоро мандата свършва и прокуратурата трябва да го погне.
Име:

Коментар:Моля попълнете капча кода по-долу
captcha

Меню