Ринг свободен

30 September 2014

Прегледана: 981 пъти

Гледам мотото на кампанията на ГЕРБ - "Стабилна България". Лозунг кух, като от БКП конгрес - генът на наследствения комунизъм при герберастите е по-силен от тоя на рака. Как, бе, чоджум, ще я постигнете тая "стабилност"?Гледам мотото на кампанията на ГЕРБ - "Стабилна България". Лозунг...кух, като от БКП конгрес (това, гена на наследствения комунизъм при герберастите, е по силен от тоя на рака).
Как, бе, чоджум, ще я постигнете тая "стабилност"? За миналия си мандат опапахте не само приходите от данъци, такси, митни сборове и акцизи, ами и едни допълнителни 25.5 милиарда лева за 3 и 1/2 години... 4.5 външни заеми, 4 резерв и 17 от увеличените акцизи на горивата ( лев на литър) и цигарите...
И за какво? За по малко магистрален метраж от предишните.
Обаче: много пиар, ама много - ако можеше парата за свирката да се формира в БВП, да сме ги минали американците
Сега започваме с увеличение на тока с 10%, което ще доведе до инфлационна спирала, която в условия на валутен борд без компесаторни механизми, ще смаже много късата листа на износа. Следва ново увеличение на акцизи, данъци, такси, енергоносители и прочие... И как ще стане тази "стабилност" ?
Или, ще речете: докъдето изкараме, все файда.
Обаче- вокс полулито така е настроено - избора му е воден от емоции и теории на конспирациите, в които липсва всякаква наченка на разум.
Ей затова харесвам Георг Фридрих Хегел - заради точното му определение : "Всеки народ си заслужава управниците"

Тодор Георгиев

Колаж: Иво Ангелов, СВОБОДЕН ЧОВЕК


Име:

Коментар:Моля попълнете капча кода по-долу
captcha

Меню