Политика

02 September 2014

Прегледана: 893 пъти

Чистка в МВР - Цветанов се завръщаЗа по-малко от две седмици петима от ключовите ръководители в Министерството на вътрешните работи /МВР/ са сменени.

Нови директори вече имат следните дирекции - Инспекторатът, Вътрешна сигурност, финансии, Стопанска дирекция и ДКИАД. Начело на Испектората е Николай Гешев, лично протеже на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов. Същото се отнася и за новия директор на финансовата дирекция Йордан Пеев. Иван Миланов е новият директор на Вътрешна сигурност, а на Стопанската дирекция е Георги Стоянов. В близките дни се очаква и смяната на директора на Човешки ресурси.

От вътрешното министерство съобщиха, че в момента неофициалният кадровик е Неделчо Стойчев, бившият директор на Института по психология. Той днес присъства на пресконференцията на вътрешния министър Йордан Бакалов. На въпрос на репортер какво прави в министерството, той отговори кратко: Помагам на министъра.

Стойчев на практика изпълнява ролята на "шеф на кабинета без да е назначен на тази длъжност", съобщават още от МВР. От там уточняват, че Стойчев всеки ден е пред или вътре в кабинета на служебния министър.

Неделчо Стойчев бе отстранен миналото лято поради съмнения за предаване на информация. Тогава той бе изпратен в резерва. И се смята за изключително близък до Цветан Цветанов, Станимир Флоров и Валентин Цоновски.

Агенция БГНЕС

Колаж: Иво Ангелов

Име:

Коментар:Моля попълнете капча кода по-долу
captcha

Меню