Градът

19 April 2014

Прегледана: 2660 пъти

Кръговото кръстовище на входа на Поморие - поредният гаф с марката „ГЕРБ”Община Поморие се превърна в място, където всеки докопал властта може да експериментира на воля обърканите си представи за добро управление. Поредното безумие с марка „ГЕРБ” е факт - временното кръгово кръстовище, което е изградено на входа на Поморие и прилича на леген, вероятно ще остане постоянно. Задръстванията и оплакванията на шофьорите - също са факт. А цената на безумието е загадка.

„Лего-конструкцията", която „уж” трябва да облекчава трафика, представлява демонтируеми бетонни блокчета, оцветени в жълто и черно, и няколко лампички.


Кръгово кръстовище на път с по-малко от три ленти е нелогично, а в случая, след реформата, е почти невъзможно преминаването на два автобуса и/или камиони едновременно. Радиусът на кръстовището не е съобразен с минималния радиус на завиване на превозните средства. Освен това, пълното безумие на входа на Поморие се намира на най-натоварения участък през летния сезон от републиканската пътна мрежа – „Бургас-Варна”. Трафикът през туристическия сезон е засилен и заради пристигащите и заминаващите летовници от/за Летище – Бургас, намиращо се на 5 км от "мястото на събитието".

Съоръжението е наблъскано с пътни знаци / един вече е съборен/, които още повече объркват шофьорите, а непосредстената им близост с „кръговото” ги лишава от възможност за бърза реакция. Предпоставките за ПТП-та са много.

Остава само да се молим да няма жертви, защото катастрофи ще има

При изграждането на „кръговото” бе забелязан зам.-кметът по строителство Кунчо Гайдов, който се шматкаше на строителната площадка, надянал зелена сигнална жилетка. Което не оставя доза съмнение, че всичко се извършва под патронажа на кмета на Бойко Борисов в Поморие - Иван Алексиев и ,естествено, на гърба на данъкоплатците. А иначе, проектът се изпълнява от Агенция „Пътна инфраструктура”. Както се казва в една българска поговорка „на чужд гръб и сто тояги са малко”. Та, така и в Поморие. „Бой” до дупка по и без това изтънелия джоб на поморийци. Поредното „архитектурно” недоразумение на „гения”, транспортен инженер , зам-кмет по строителство, Кунчо Гайдов, е видимо. Нека отбележим за непосветените, че Кунчо Гайдов е завършил техническия университет „Ангел Кънчев” – Русе, със специалност „Технология и управление на транспорта. Транспортна инфраструктура. Безопасност на движението.”
Май, крайно наложително е Кунчо Гайдов /зам.-кмет по строителство в Община ГЕРБ - Поморие/ да си отвори лекциите от студентските години и да започне да преговаря! А прочетеното да упражнява в двора си, на собствени разноски, докато се научи. Защото това не е първото му творение...

...Прекръстете се!

При управлението на общинския кмет Иван Алексиев в Поморие беше изградена „Синя зона”. Тя струва на поморийци 250 хиляди лева. Експериментът „танцува” само едно лято, след което бе отменен под граждански натиск и възмущението на туристи. В малък град като Поморие необходимостта от „синя зона” е нулева, но нали се усвоиха едни пари?! Вече няма „синя зона”, но ги няма и 250 хил. лв.
Въпреки недоволството на съгражданите си, и пак на своя глава, кметът Иван Алексиев реши да направи велоалея за 150 хиляди лева, която последва съдбата на синята зона. Световната тенденция е автомобилните платна да бъдат разширявани с цел предотвратяване на ПТП-та и задръствания, но не и в Поморие. Зам.-кметът по строителство Кунчо Гайдов отново беше в стихията си на транспортен инженер. В поморийския случай платното беше стеснено , за да бъдат усвоени някакви си 150 хиляди лева за направата на „велоалея” – гумени колчета и боя.
Друг експеримент на гербаджийския кмет, неговия екип и общинските му съветници от герб, с мнозинство в Общинския съвет плюс два гласа на РЗС, пак за да бъдат усвоени едни 60 хиляди лева, е архитектурното недоразумение в центъра на града, наречено „фонтан”. Нищо, че на 200 метра от него, в двете посоки, има вече два шадравана. Явно за кмета не са достатъчни.
Брегоукрепването „на Алексив” на стойност 1 милион и 52 хил. лв също се руши!
На фона на всичко това Община Поморие е с многомилионен банков заем, изтеглен от кмета на ГЕРБ в началото на мандата му. А сега е на път да провали и туристическия сезон. През лятото градът ще бъде разкопан, а жителите и туристите - подложени на воден режим.

Кметският екип и общинските съветници на ГЕРБ ще поемат ли солидарно финансовите загуби от некомпетентните си решения, липса на опит и знания?

Отговорът е ясен – не!, но идват избори.


ЗАД КУЛИСИТЕ.coм
глас написа на 09/07/2015г. 05:53ч.
Глас народен, глас Божи! Всички партии срещу Иван Алексиев и ГЕРБ! Да гласуваме на нашия съгражданин Янчо Славов-единствения специалист по администрация и който знае за всички далавери на гербаджии в общината. Всички те ще отидат в затвора поименно, а не да се крият за решения на общинския съвет! Всекиму заслуженото. Поморие е бил, е и ще пребъде!


а сега де! написа на 14/06/2014г. 07:13ч.
Лалка написа на 14/06/2014г. 07:11ч. Всички коментари са удар във въздуха. Ефект има ако се подадат писмени сигнали с информация до София. Чесането на езиците не може да трепне крадливите сърца на гепаджии, видно от просташко самодоволните им усмивки по време на официални мероприятия. Причината е посочена в първото изречение.


reporter написа на 26/04/2014г. 20:32ч.
da ostana da razkopae i edno ne6o TURIZMA osnoven pominak i kray feodale sabudise da sazdava6 novi predpriytiy mnogo mnogo novi nazna4eniy na znae6i i neznae6i podpla6a6 si garba za nov mandat no razmisli koy 6e gasuva ima6 o6e malko vreme posle pak pri bani4kite !!!


До Анхиалец написа на 22/04/2014г. 18:03ч.
Ти да не си от роднините на Баничаря. Проекта за кръговото е на Община Поморие това го каза Ваньо Баничката преди 2-седмици. Проблема е че Гайдов и Войнов са го начертали сами и са усвоили парите в джоба си


До Анхиалец написа на 22/04/2014г. 17:06ч.
Pozainteresuvai se chiq e iniciativata.;) Ne obarkvai horata. Te ne sa glupavi, znaqt koe e publichna dyjavna sobstvenost, koe chastna, koe obshtinska chastna i t.n.


Анхиалец написа на 22/04/2014г. 13:27ч.
Patqt Burgas-Varna e publichna DARJAVNA sobstvenost. Pravitelstvoto reshava dali na izhodite na POmorie shte napravi kragovi dvijeniq ili ne! Sled kato po-gore komentirashtite prochetat tova, ostava samo da go razberat. Ako ne go razberat, shte kaja: 'Prosti im Gospodi, te ne znaqt kakvo varshat!'


bai ganio написа на 21/04/2014г. 17:42ч.
Някой си отварят очите късно други по-рано, в Поморие имаше хора които поискаха оставката на Алексиев преди близо 2 години и са му като трън в петата, но тогава или не бяха чути или поморийци се страхуваха


reporter написа на 21/04/2014г. 17:28ч.
gospoda mnogo kasno zapo4naxte da si otvaryte o4ite no po dobre kasno otkolkoto nikoga.Samo krastovi6e li, sini zoni i velo aleii i o6e svete6i signali,novogodi6ni ukrasi a gtadinkite osrani ot svobodno dvije6i ku4eta ko64etata gi slojete pred kabinetite na Aleksiev ,Gaydov ,Djingov i drugi satrudni4i da si pribirat laynynite pari.Neka Gaydov i Aleksiev si pokajat dogovorite s rodninata Muzakova i ty reketyrkata za zavedeniyta Stariy key i Pi4ariy Avenu!!!!!!!


АКЕЧИ написа на 21/04/2014г. 16:07ч.
И ВАНЮШКА ГЛУПАКА ТЕГЛИ ЗАЕМ. СПИ СПОКОЙНО!


Банкерь написа на 21/04/2014г. 10:26ч.
А 5 000 000лв заем взет през 2012г къде го забравяте.


До Ваньо Баничаря написа на 21/04/2014г. 07:19ч.
Къде са улиците и парковете в кв.малко езеро. Тези 4 500 000 изпариха ли се.


pomoriez написа на 20/04/2014г. 19:47ч.
ima li pari da usvoiavat do sega kade bliaha,i hubavo shte gi osvoiat shte ima polovinata pari v tozi dgob drugite pari v drugia dgob i nakraia pak shte ima edno goliamo nishto


pomoriez написа на 20/04/2014г. 19:43ч.
neva li isram ve ei pomoriici stiga sme malchali


pomoriez написа на 20/04/2014г. 19:41ч.
Е то оставаа да раскопаят града за лятото и гледаи ко ще стане в Поморие,е тогва ще полудеят Помориици.Правете повече публикации,да спрем тези бесхабериа има само 3 месеца,а те искат и тях да ни отнемат,няама да стане.


Запознат написа на 20/04/2014г. 13:13ч.
Да това са нормални неща за България, но за хора които влизат в политиката за да се облагодетелстват. Пробват се с разни бизнеси и като се убедят че за нищо не стават-хоп политици.


bg написа на 20/04/2014г. 13:00ч.
Тва са нормални неща за българия какво се чудите xaxaxa


Запознат написа на 20/04/2014г. 12:24ч.
Толкова му е умствения багаж, Дечо скумата затова го разкара от себе си и го прати да става политик, постоянно му висеше за пари и всичко осираше.


Помориец написа на 20/04/2014г. 12:12ч.
Еий тоз пицаджия е много прост-не вижда ли че каквото хване го осира
Име:

Коментар:Моля попълнете капча кода по-долу
captcha

Меню