Общество

31 July 2014

Прегледана: 935 пъти

Токът скача рязко! Плевнелиев и Прокопиев отмениха таксата за зелените енергетициПод натиска на Росен Плевнелиев и на енергийната мафия, Конституционният съд отмени 20%-та такса върху "зелената енергия". Веднага след като стана ясно, че правителството на Орешарски си отива, и идва служебното правителство на Плевнелиев, и съдът се разбърза да реши въпроса. Подобни такси и ограничения има из цяла Европа, и въпреки огромния вой на местните привилегировани енергетици, си стоят. Няма никакво противоречие нито с Конституции, нито с европейските закони.

Решението на КС означава, че токът драстично ще трябва да поскъпне. Не само защото за в бъдеще ще сме задължени да плащаме на зелените мафиоти, но и защото трябва да им се платят със задна дата 20-те вече удържани процента, плюс лихвите.

Следващото правителство може да прегласува таксата, под някаква друга форма, стига да не е доминирано от ГЕРБ, които както е известно, поставиха рекорд по раздаване на лицензи на зелени централи, имащи задължително изкупуване от НЕК.

До изборите обаче ще управлява Плевнелиев, който е близък до кръга "Капитал" и Иво Прокопиев, които пък се говори, че са свързани с едрите инвеститори в зелена енергия. Т.е. не могат да се очакват сериозни мерки срещу мафията на фотоволтаиците и вятърните генератори.

През февруари 2013 г. разгневеният народ насила свали Бойко Борисов от властта, основно заради покачването на цените на тока, продиктувано от далавери в енергетиката.

Добри Б.

komentari.com

Име:

Коментар:Моля попълнете капча кода по-долу
captcha

Меню