Общество

13 July 2014

Прегледана: 455 пъти

Обвинението за изнасяне на милиони с чували от КТБ паднаТова стана ясно минути преди разглеждането на мярката за неотклонение на четиримата обвинени за източването

Обвинението за изнасяне на милиони с чували от Корпоративна търговска банка падна. Това стана ясно минути преди разглеждането на мярката за неотклонение на четиримата обвинени за източването на КТБ, информира btv. В последните 24 часа Софийската градска прокуратура е изменила обвинението, като го е преквалифицирала.

Изпълнителният директор на КТБ Орлин Русев и касиерката на банката Маргарита Петрова са уличени в присвояване на пари в периода 2011 г. – 19 юни 2014 г. Главната счетоводителка Мария Димова и заместничката й Борислава Тренева-Кючукова са обвинени, че са заличавали следите им. Ще отговарят пред съда за помагачество.

Това обясни адвокат Христо Ботев, който защитава Кючукова. Според прокуратурата четиримата обвиняеми са присвоили 205 млн. лева поетапно в продължение на около 3 г.

Основен свидетел на обвинението е бившата дясна рука на Цветан Василев - Бисер Лазов. Друг ключов свидетел е Теодора Танева, която е изпълнителен директор на една от фирмите, свързани с КТБ.

zadkulisite.com

Име:

Коментар:Моля попълнете капча кода по-долу
captcha

Меню