Градът

27 June 2014

Прегледана: 1733 пъти

В разгара на летния туристически сезон 2014 община Поморие прави сложни пируети за защита на лични интереси на хора от обкръжението на кмета Алексиев!До ЗАД КУЛИСИТЕ.coм бе изпратено следното писмо, което публикуваме дословно, защото, както се казва по-долу и в текста - пред фактите и боговете мълчат!:

"В разгара на летния туристически сезон 2014 община Поморие прави сложни пируети за защита на свои хора


На 26 юни 2014 година в сайта на община Поморие се появи едно съобщение, което най вероятно е вследствие на пробуждане от страна на изпълнителната власт. Или защита на лични интереси на хора от обкръжението на кмета Иван Алексиев. Друго логично обяснение няма и не може да има. Цит.:

С цел опазване на обществения ред, сигурността и спокойствието на граждани и гости на града , кметът на Община Поморие Иван Алексиев издаде заповед за изменение и допълнение на правилата за движение и паркиране на превозни средства през летния сезон.
Улица „Княз Борис I”, в участъка от площад „Св. Св. Кирил и Методий” до кръстовището с ул. „Велико Търново”, ще бъде затворена за движение на превозни средства всеки ден, от 10:00 до 22:00 часа, до 15.09.2014 г
.”

На пръв поглед целта е повече от благородна, но дали е така ще разберете от следващите редове подкрепени с оригинални документи, както следва:

С вх.№ 94-Х-468-2/15.05.2014 е изпратено следното писмо:

НА ВНИМАНИЕТО НА
ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ ГРАД ПОМОРИЕ
Д-Р МИЛЕНА ЕНЕВ

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН КМЕТЕ,
УВАЖАЕМА ГОСПОЖО ЕНЕВА,


П Р Е Д Л О Ж Е Н И Е

От името на жителите, живеещи на централната улица „Княз Борис“ в отсечката от сградата на бившата Популярна банка до Червения блок, Ви предлагаме да приемете едно нашето предложение.

Съгласно Заповед № РД-16-189/12.03.2014 г. „за издаване на талон за преференциално платено паркиране на пътни превозни средства по постоянен адрес или настоящ адрес на собствениците им“, всички ние сме входирали в деловодството на община Поморие съответните

Заявления по Приложение №1 на община Поморие.

1.Отсечката на главната улица „Княз Борис“ в частта от сградата на бившата популярна банка до „Червения блок“ да бъде затворена за МПС през цялата година. Изключение се прави за нас, които имаме жилища в тази част и не притежаваме гаражи.

2.Да забраните зареждането на двата Супермаркета със стоки, разположени в тази отсечка през входната врата за клиенти, което забранено по закон. Те се зареждат от задния вход на същите, съгласно одобрените проекти за магазини. Ежедневното разтоварване на товарни автомобили пред тях, сериозно влошава свободното движение на гражданите и туристите в тази отсечка и създава конфликтни ситуации.

Всички знаем, че „входната врата“ на старата част на Поморие започва от пиацата за таксиметрови автомобила до „Червения блок“ и именно тук спират всички автобуси от вътрешния и международен транспорт. Нека освободим тази първа част от главната ни улица към центъра на града от наплива на автомобили и товарни камиони за радост на пешеходците.

С Вас, всички заедно ще допринесем за естетизацията на района в контекста на усилията на изпълнителната власт да представи града ни пред света, като курортен център за активен отдих и лечение!

Поморие, 14 април 2014 г.
Адрес за кореспонденция: Петко Карафезлиев, ул. „Княз Борис“ № 77
Телефон: 0887 257 183


ОТГОВОРА Е ПОЛУЧЕН НА 13.06.2014 г. с изх.№ 94-П-468-2/13.06.2014 г. и само след три дни на 16.06.2014 самата община оборва своето становище, видно от публикацията в сайта на общината, цитиран в началото на статията!СЛЕДВА ОРИГИНАЛНИЯ ТЕКСТ НА ПИСМОТО-ОТГОВОР.

С анализ за подмяната на морални ценности у изпълнителната власт. Всъщност тя сама си прави харакири, което всеки нормален човек четейки това писмо, надлежно подписано от инжИнер Кунчо Гайдов извежда логично извода, че е налице опростачване на общината! Или скритите тайни интереси на властимеющите облечени или съблечени поради роднински връзки обуславят раздвояването на общината по един и същи въпрос.

Както се казва, в разкрачено положение не е никак приятно като поза, още повече че предстоят избори с предизвистен тъжен финал на гепаджийската шайка.

Фактите, такива каквито са и пред тях дори боговете мълчат!

Следва копие от оригинала на писмото изпратено до подателя от името на всички живеещи в този район и подписали съгласно изричното указание на общината специален образец за подаване на заявление за платено паркиране.

Още на 15 май 2014г всеки един от подписалите заявлението, декларираха че желаят да си заплатят паркомясто съобразно искането на общината. Всички те получиха писма с един и същ текст, който си позволяваме дословно да представим през многобройните читатели на сайта:

"….ОКБД –Общинска комисия по безопастност на движението на свое заседание на 13.05.2014 г. прие решение на улица „Княз Борис” да не се отдават платени преференциални паркоместа поради това, че улицата е главна транспортна артерия на гр.Поморие.
С уважение, Инж.К.Гайдов/запазен е правописа/
Зам.кмет на община Поморие

Председател на ОКБД
"


1.Никой на оспорва факта, че улицата е главна транспортна артерия /интересно какви медицински познания има зам.кмета ни?/ освен пърженето на цаца за което споделяме, че има известна подготовка от години наред.

2. Предлагата част от главната улица е само 150 метра, но наличието на магазини, движение на хора и туристи до таксиметровата пиаца на „червения блок” няма нищо общо с главна транспортна „артерия” на града.

3. Защо ли именно главната транспортна артерия от централния площад до пресечката на ул.”Велико Търново” е затворена от 18.00 часа питаме ние и сами си отговаряме на двата въпроса.

3.1 Ами представителния магазин на зам. кмета Илия Джингов е точно в тази отсечка и как като има забрана ще се зареждат суперите и магазините, а!

3.2 Колкото да наличието на два супера в другата предлагана отсечка ви информираме, че супермаркетитуе имат налични задни дворове и рампи за зареждане.Но, има едно но!

Единия от магазините на лидера на политическа партия „РЗС” която с двамата си общински съветника крепи мнозинството на ГЕРБ в Общинския съвет! Които са само девет съветника и не могат сами да приемат политически решения снети целесъобразно от кмета-диктатоир. Дебело подчертаваме, че зареждането на магазините пред входа за клиенти е забранено със закон.

Но собственика на супера на всичкото отгоре е и „Председател на Постоянната комисия по търговия, туризъм и вс.останало”. Очевадна е връзката между политическата подкрепа в Общинския съвет и личната изгода. Като на върха стои необезпокояван с кралски замах самия кмет на община Поморие.

4.По т.1 от приложеното писмо-отговор на община Поморие не можем да коментираме, видно от привилегированата позиция за друга част от „основната транспортна улица с голям постоянен трафик…..” където се намира магазина на братовчеда на кмета и настоящ зам.кмет Илия Джингов!

5. По т.2 цитираме безумния текст: община Поморие не е компетентен?? орган, който да контролира функционирането, зареждането и обслужването на магазините в тази отсечка”.

Или казано по просто, общината като изпълнителенн орган се отказва от правата дадени на нея по закон. Тя нито иска дори да сигнализира компетентните органи, предвидливо неутрализирайки своите законни компетенции, изпращайки в небитието предложението, за да защити своите партийни интереси. Е, на това ми викаме в махалата гьонсуратлък.

И на края, да споделим, че нямаме нищо против ГЕРБ. ДА! И ВСЯКА ЕДНА ПАРТИЯ, НО БЕЗ ТАЗИ КЛИКА В ОБЩИНАТА, ОБСЕБИЛА ВЛАСТТА ПО СИЛАТА НА ХАРИЗМАТА НА НЕЙНИЯ ЛИДЕР!

Нищо лично, и ние обичаме Помориепомориец написа на 02/07/2014г. 14:27ч.
Общината е толкова загрижена за опазване на обществения ред, че в момента допуска строителна дейност в центъра на града. В сградата на бившите хали и пространството около нея кипи строителна дейност. Във всички часове на деня. Няма сутрин няма следобед. Хората си работят необезпокоявани от никого и скоро няма да приключат.Явно собственикът се чувства за недосегаем. От едната страна затваряме улиците, от другата събираме строителни отпадъци.


Черньо Чернев написа на 29/06/2014г. 22:24ч.
+++++pomoriec написа на 29/06/2014г. 20:44ч.++++++ Аз за разлика от тебе анонимния, стоя за името си. Като клеветиш кажи си иметоq да ти заведа едно дело за клевета. Нищо лично, просто ще лежиш в затова отраз, видно от помията която изсипваш без да осъзнаваш че си мишок. Кажи си името и адреса за да се срещнем в съда! Криеш се нали, жалка твар. И съм роден в Поморие за разлика от тебе, който си някъде от Паницово най вероятно)!Като си отворко, кажи си името и толкоз, останалото ще го каже съда!


pomoriec написа на 29/06/2014г. 20:44ч.
Iskam da kaga i da iskaga neshto,ima edin gospodin Chernio Chernev chvek kolto ne zaslygava da my se pishe imeto s golrmi bykvi,no sashtiat tozi kolto e prevarnal ylicata v bashtinia kato spira tri broia avtomobili i zaema miasto za shet avtomobila i sashtiat tozi koito pishe goliama chast ot galbite kato iskazva i pledira samo za sobstveni celi i yblagi,sashtia tozi koito pod napisanite galbi pishe chygdi imena i polaga falshivi podpisi,sashtiat tozi koito kazva ebal sam im mamata na pomoriici az sam ot Iambol i mi se sryva che prokoratyrata triabva da se samosezira i da napravi proverka za prestapleniata koito izvarshva Chernio Chernev i koito e izvarshil s falshivi podpisi i dokymenti e otkradnal imot.....ima i prodalgenie podplateno s dokymenti.


Общинският трол е на Джингов племеницата написа на 29/06/2014г. 13:46ч.
...засегната от представителното магазинче. За всичко ви е виновна Таня Гюрова. И за това, че сте некадърни, нали? И глупави.


До Общинските тролове написа на 28/06/2014г. 13:10ч.
Ало хрантутниците на Поморие. До кога все ще са ви виновни другите хора, преди виновен ви беше Златанов, сега почвате да търсите други причини че някой вади истината на яве. Причината е във Вас , некадърни сте и това е. Браво на тези смели хора които пращат сигнали и документи за тези крадци които ни ограбват и ни се подиграват. А на Общинските плъхове скоро капана ще щракне !!!


наивен избирател написа на 28/06/2014г. 12:54ч.
Започнаха да излизат мишоците от дупките в общината. За добро или за лошо ще разберем, когато махнем тази крадлива сган, удобно настанила се на общинската ясла. Иде време разделно и дано подписката за нови кметски избори набере достатъчно брой подписи.


Леля Пена написа на 28/06/2014г. 11:40ч.
Айде, появиха се троловете защитаващи кметската шайка. Добре, че поне четат сайта. Видно е каква злоба излиза от устата им или отзад някак си. Все тая защитна клоака от чиято миризма следващия кмет трябва да изчисти в преносния и буквален смисъл.


до мелеза написа на 28/06/2014г. 10:26ч.
Стоянчо, мелез долен магазините се зареждат от 9 до 16 часа. АА доколкото се сещам леля ти и тя има магазинчеее там, ааа и едно заведение, което дава под наем .... хейтър долен, Едиповият ТИ комплекс вече идва в повечее


Нестор Патракиев написа на 27/06/2014г. 17:42ч.
Жесток анализ при това с документи! Явно общината толкова се е навила да прави каквото си иска и не очаква реакция от никой. Реакция ще има наскоро и ерекция за садомазохистите в общината разпасали коланите сякаш ще векуват. Егати безочието, егати наглеците! Но Видовден ще има!
Име:

Коментар:Моля попълнете капча кода по-долу
captcha

Меню