Общество

21 June 2014

Прегледана: 796 пъти

Наводнен е манастирът „Св. Богородица” край бургаския квартал „Меден рудник”Наводнен е манастирът „Св. Богородица” край бургаския квартал „Меден рудник”.

Това съобщи по Радио „Фокус” - Бургас отец Николай, който провежда служби там. По думите му е наводнена ниската част на манастира и първият етаж на старата църква . Игуменката майка Серафима търси помощ за разчистването на калта, каза отец Николай.

В близкото дере е завлечен едни лек автомобил, собственост на един от пазачите в манастира.

Нито в община Бургас, нито в архиерейското наместничество имат сигнал за наводнението. Стационарният номер на манастира, който е обявен, е закрит.

Игуменката на манастир”Св. Богородица” край Бургас майка Серафима, потвърди, че светата обител е наводнена. По думите е това е станало в „големия дъжд „вечерта срещу 20- ти юни. Възрастната жена каза , че манастирът е бил залят от приливна вълна около 2,5 метра.

Напълни са първият етаж на битовата сграда. Скинии има разрушени, плочи изкъртени. Много работи... Стаите са пълни с тиня и ако дойдете не може да влезете. Всичко е объркано. Ужас”, каза възрастната игуменка. Тя проплака, че който може и обича Божията майка и вярва да отиде и да помогне, „но има мръсна работа, кално е”, каза майка Серафима.


http://www.burgasnovinite.bg/

Име:

Коментар:Моля попълнете капча кода по-долу
captcha

Меню