Детонатор

06 November 2019

Прегледана: 277 пъти

Хазартните босове на Efbet събирали лични данни на клиентите сиИмената на управляващите директори на хазартната компания "Ефбет" (Efbet) - Цветомир Найденов и Боян Найденов, изскочиха в нов скандал. Този път двамата братя се оказаха забъркани в мащабна търговия с лични данни на клиентите на фирмата, съобщава сайта "Само истината". Медиата се позовава на дългогодишен служител на дружеството, който сигнализира за куп нередности отвътре.

За да точат лични данни на хилядите си клиенти, собствениците на фирмата дори са се заели с разработката на напълно нова дигитална платформа, която предстои да бъде интегрирана до средата на ноември в системата на "Efbet". Тя ще дава възможност на дружеството да събира още по-голям и специфичен обем от данни за своите клиенти. Изпълнител на дигиталната платформа е дружеството "Девреалм" ЕООД с управител Христо Пенчев, както и свързаните с него компании "Атов Деев" ЕООД с управител Константин Динев, "Уинър геймс" ООД и "Ей Би Сълюжънс" ЕООД с управител Александър Ботов, се посочва в сигнала на служителя.

Официалната цел на новата платформа е да направи компанията по-конкурентна в България и чужбина, но истината е, че Цветомир и Боян Найденови всъщност работят по стар балкански тертип и мислят единствено как биха могли да спечелят бързи пари, пък било то и в ущърб на компанията, която управляват. Действията им, разбира се, вещаят неминуемо цялостен провал на дигиталния бизнес на "Efbet", но двамата братя мислят за по-важни неща - като например, коя компания в чужбина да изберат, за да продадат всички лични данни на клиентите си.

Братя Найденови официално твърдят, че чрез фирмата си "Гейпром" ще платят над 1 милион евро за разработката на новата дигитална платформа (850 хиляди евро начален договор и около 240 евро с анекс от март 2019 г.), но реално цената е многократно завишена с цел официализране на приходи. Нещо повече, дори месечната цена за подръжка на платформата е драстично завишена, като официално тя е 35 хиляди евро, при реална стойност 17 хиляди евро, твърди източника

Благодарение на тази нова разработка, от следващата година Цветомир и Боян Найденови ще разполагат с основните данни на клиентите си като електронна поща, три имена, ЕГН, потребителски навици и още ред специфични детайли. Двамата бизнесмени вече са били забърквани в подобни схеми, но от 2020 г. те се готвят да продадат цялата база данни на компанията на фирма в чужбина, като цената варира и достига до 3 евро на активен потребител. Реално, цената на личните данни на клиентите на "Efbet" е неоценима, да не говорим за щетите които едно подобно действие би донесло на компанията.

Новото разкритие за злоупотреби в хазартната компания идва само седмици след мащабното претърсване на офисите на дружеството във връзка с разследване за пране на пари. Както Lupa.bg извести, в момента срещу хазартните босове се водят разследвания в 3 държави - Гърция, Малта и Великобритания.

Източник: Lupa.bg

Име:

Коментар:Моля попълнете капча кода по-долу
captcha

Меню