Детонатор

01 September 2018

Прегледана: 9622 пъти

Соня Колтуклиева: Започва олигархична война, Ветко Арабаджиев е първата жертваВойната между Валери Симеонов и Кирил Домусчиев взе първата жертва - Ветко Арабаджиев. Зад Домусчиев са Борисов, Пеевски, Цацаров, Горанов...
Валери Симеонов, ако продължи да е вицепремиер, няма да остави Домусчиев да се измъкне за онези 58 млн лева, които съдът постанови да върне на държавата, заради неизпълнение на договора за приватизация на БМФ
, твърди Соня Колтуклиева.

Ето какво още написа известният пиар и журналист:

"Ветко Арабаджиев е подозиран във връзки с Валери Симеонов, защото и двамата искат оставката на министърката на туризма Николина Ангелкова. Тя успя да изработи заместничката си Ирена Георгиева да подпише заповед за отнемане на концесията на плажа на “Слънчев бряг-Север”, която се държеше от петима бизнесмени, включително и Арабаджиев. Според осведомени, концесията е дадена на подставени лица на Младен Михалев-Маджо, който контролира комплекса “Хелена”, построен официално от Младен Мутафчийски (лека му пръст); дълги години двамата адаши бяха приятели, но сетне дослукът се развали, обаче това е една друга история..

Както е известно, Кирил Домусчиев е фаворит на властта. Заради него ГЕРБ за малко да променят закона, но Борисов се поболя от очевадния лобизъм на поправката, която щеше да спести на братя Домусчиеви милиони.
В комплекса ЕСТЕ на Кирил Домусчиев живеят министрите Владислав Горанов и Ивайло Московски. И двамата са много близки с Делян Пеевски. А Пеевски е менторът на главния прокурор Сотир Цацаров.

Известно време семействата Арабаджиеви и Домусчиеви си дружаха, заедно празнуваха фамилни празници и се забавляваха на френската Ривиера. Двете съпруги - Маринела и Кремена - се скараха и приятелството залиня. Щом като стана шеф на КРИБ, Кирил Домусчиев изведнъж се промени и от спокоен, сговорчив човек се превърна в командир, а съпругата му забрави миналото си и начена да се изявява като “първа дама” на бизнес-елита.

Според източници от медиите на Пеевски, Домусчиев финансово подпомага закъсалите издания, контролирани от депутата от ДПС.

... По всичко изглежда, че започва олигархична война. Държавата, както често напоследък, се поставя в услуга, изпращайки данъчни, следователи и прокурори като hit men."

Според журналиста Стоян Тончев с арестите над Арабаджиеви ГЕРБ (Борисов) удря директно върху ДПС (Доган/Пеевски).
"Предстои разиграването на интересни сюжети в страната!", допълва още той.


Име:

Коментар:Моля попълнете капча кода по-долу
captcha

Меню