Общество

12 June 2014

Прегледана: 476 пъти

ПУСНАХА СПЕЦИАЛНО СЪОБЩЕНИЕ ЗА ДЕЛОТО НА ЯНЕ ЯНЕВ СРЕЩУ САЙТА „АФЕРА”, НАРИЧАЙКИ МИШО ШАМАРА „ТРЕТО ЛИЦЕ”Варненският районен съд разпорстрани изключително важно прес-съобщение, с което информира медиите за утрешното съдебно заседание ВРС по гражданско дело, заведено от Яне Янев срещу сайта АФЕРА. Яне Янев бе поискал още в исковата си молба делото да се водело „при закрити врати”, заради нецензурните фрази, отправени към Янев. Съдията обаче отхвърли щенията му.

В прессъобщението подробно се описва колто пари иска Яне Янев от АФЕРА, в коя точно рубрика на сайта се намирали публикациите, причинили болки и страдания на Янев, и какво точно твърдял Янев в исковата си молба за уронване на престижа му.

Мишо Шамара обаче, е наречен „трето лице”, от което АФЕРА препубликувала изявление.

Ето и цялото съобщение на ВРС, което, според пресаташето на ВРС Стела Янкова, било съгласувано със съдията, която утре ше гледа делото:

„3 иска общо за 9000 лева е предявил лидерът на РЗС за публикации в онлайн изданието

За 13 юни (петък) в Районен съд-Варна е насрочено първо открито съдебно заседание по гражданско дело, заведено по искова молба на председателя на партия “Ред,законност, справедливост” и бивш депутат Яне Янев срещу интернет-сайта “Афера”.

Исковете са предявени на 16 януари тази година и са за присъждане на обезщетение за неимуществени вреди от непозволено увреждане. С молбата до съда Янев предявява 3 иска на цена общо 9000 лева. Исковата молба визира 2 публикации в електронния сайт, поместени в раздел “Скандално” по различно време в един и същи ден.

Янев твърди, че с двете публикации интернет-сайтът “Афера” е разпространил, препубликувайки изявление от социалната мрежа на трето лице, множество обидни изрази, уронили честа, достойнството и доброто име на ищеца. Относно втората публикация се претендира и за обезщетение за неимуществени вреди, в резултат на разпространяване и разгласяване на изявление, чието авторство се оспорва от ищеца.
Гражданското дело е насрочено за разглеждане в открито съдебно заседание за 13 юни (петък) с начален час 13:30 ч. То ще се гледа в съдебна зала VІ, на 6-ти етаж.”

АФЕРА припомня всъщност за какво точно съди Яне Янев сайта АФЕРА:
ЯНЕ ЯНЕВ СЪДИ „АФЕРА” ЗА 9000 ЛЕВА, ЗАРАДИ ПУБЛИКАЦИЯ НА МИШО ШАМАРА, ИЗДИРВА ШАМАРА КАТО „ПОМАГАЧ” НА „АФЕРА”, ИСКА ДЕЛО ПРИ „ЗАКРИТИ ВРАТИ”.

afera.bg

Име:

Коментар:Моля попълнете капча кода по-долу
captcha

Меню