Градът

09 March 2018

Прегледана: 1617 пъти

Кметът на Поморие Иван Алексиев гони инвеститор на общинатаИзявленията на местната власт и в частност на кмета на община Поморие Иван Алексиев (тук) внушават, че в така представеното инвестиционно намерение има нещо нередно и опасно, което не отговаря на истината

"Търговско дружество „Лиан Кънстракшън Сървисис” ООД действително планира изграждане на асфалтова база като спазва стриктно всички законни изисквания. Компанията е инвестирала сериозни финансови средства и е закупила парцел с площ близо 10 дка в местност „Герена”, който се намира на повече от 2 км. от Ахелой и къмпинга. Парцелът е предназначен за промишлено строителство още през миналия век и статутът му никога не е бил променян. Десетилетия наред в рамките на тази промишлена зона са функционирали открита въглищна мина, бетонов възел и други промишлени дейности, които странно защо не са били проблем нито за местните жители, нито за властите. Още по-странно е, че евентуалното изграждане на асфалтова база по най-модерна и безвредна технология изведнъж създаде някакъв несъществуващ проблем. Да се твърди, че асфалтова база, намираща се на километри извън селището, ще спре развитието на туризма е най-малкото несериозно и говори за липса на елементарна компетентност. Или целта е да се направи невярно внушение сред медиите и обществеността. Защото в район, изначално отреден за промишлени дейности е недопустимо и незаконно изграждането на ваканционни имоти и развиването на туризъм.

Изхождайки от факта, че нашето инвестиционно намерение и всички наши действия са в съответствие със стриктно спазване на законовите изисквания и норми, стигаме до извода, че неясни задкулисни интереси се опитват да провокират напрежение и да инспирират кампания срещу частен предприемач, който иска да инвестира в района и да създаде повече от 30 работни места.

За нас е необяснимо противопоставянето срещу инвестицията от страна на община Поморие, след като същата община без никакъв проблем ни издаде официално и законно разрешително за поставяне на асфалтосмесител, което ние сме заплатили по действащите тарифи за административни услуги. Разрешението е издадено на 26.10.2017 г. под № 26 и е със срок на действие 10 години.

Уточняваме, че става въпрос за поставяне на мобилни съоръжения, които по закон имаме право да преместваме два пъти в годината.
Гарантираме, че бъдещата асфалтова база ще бъде изградена и ще функционира по метод, който е абсолютно безвреден за околната среда и със сертифицирани съоръжения. За разлика от старите асфалтови бази този съвременен модел няма да създава никакви екологични проблеми. Опазването на околната среда е наш приоритет. Ние знаем колко са чувствителни хората в Община Поморие към чистотата на въздуха. Затова техниката ни ще бъде напълно обезпечена с пречистващи устройства, а проблемът със запрашаването ще бъде решен по най-съвременен начин.
Асфалтовата база в Ахелой ще разполага със система за обезпрашаване, която няма да позволява да се изпускат никакви вредни емисии във въздуха.
Производството по никакъв начин няма да застраши здравето на хората и по никакъв начин няма да доведе до замърсяване на околната среда, което ще се следи и от контролните институции.

Разполагаме със солидни данни от проучвания и експертни становища, които категорично доказват, че вредните емисии от един автомобил или от печка с твърдо гориво са много повече от цялото производство на асфалтовата база.

„Лиан Кънстракшън Сървисис” ООД приема поканата на община Поморие и наши представители ще присъстват на обявеното обществено обсъждане в Ахелой, на което ще представим в детайли инвестиционното намерение и технологията и параметрите на производството и да докажем, че ако имат притеснения, то те са безпочвени.

Инж. Пламен Владимиров
/управител на „Лиан Кънстракшън Сървисис” ООД/
"
Петър написа на 13/03/2018г. 07:42ч.
Интересно, какво обществено обсъждане на частен проект извън регулация? И дори да е в регулация, този терен е отреден доколкото разбирам от самата Държава, за дейности, свързани пряко с инвестиционното намерение на фирмата! Съдете Община Поморие! Защо нямаше обществено обсъждане за деактуването на публична собственост (раздробяването на парцел 18 а, ако се не лъжа, или хотела, който иска да се строи)? Оставка Г-н Кмет, и Г-да Общински съветници!
Име:

Коментар:Моля попълнете капча кода по-долу
captcha

Меню