Градът

08 July 2017

Прегледана: 855 пъти

Започнаха да назначават служители във ВИТА - Поморие39 трудови договора сключи днес поморийският клон на „ВИТА“. Седмица след тържественото откриване на болницата, управителят на МБПЛР „Вита” ЕООД – Велинград д-р Любомир Крантев се срещна с новите служители и разписа назначенията им

Кадровият подбор е направен след прецизна селекция от специализирана комисия. С приоритет се ползват бивши служители на вече закритата „БДПЛР – гр. Поморие“ /бившия Военен санаториум/, част от състава на ВМА. Заетите щатни бройки са съобразени с нуждите на болницата към този момент - авариен ремонт, обезопасяване на сградата и подготовка за получаване на разрешение от Министерството на здравеопазването за упражняване на медицински дейности. Щатното разписание е разширено - от 74 служители преди, на 98 сега. Поетапно ще бъдат сключвани и другите трудови договори.

„Най-важна е подготовката на болницата за приемане на пациенти - леглова база, медицински кабинети, отстраняване на падащи мазилки и разрушена фасада на терасите, за да отговаря лечебното заведение на законовите изисквания и получи по-бързо лиценз от министерството на здравеопазването“, сподели пред своите колеги д-р Крантев, като очерта приоритетите за работа. Той разясни още, че това е първият етап, най-важният, след което предстои междинен етап – ремонтиране на кухненската част, закупуване на нова готварска техника, назначаване на кухненски персонал и организиция за храненето на пациентите. Третият подготвителен етап предстои след получаването на разрешително за медицински дейности, което ще предостави възможност за постепенно започване на работа по различните медицински процедури и приемането на пациенти.

„Ще бързаме бавно, за да стигнем далеч!“, уверено заяви управителят д-р Любомир Крантев и връчи трудовите договори на новоназначените служители в МБПЛР „ВИТА” - клон Поморие.


Име:

Коментар:Моля попълнете капча кода по-долу
captcha

Меню