Детонатор

20 March 2017

Прегледана: 8507 пъти

Защо БНР прекъсва живата връзка със слушателите си, когато се споменава сайтът Биволь?Какво се случи днес и защо се свърза с мен?

Всеки петък слушам БНР, програма Хоризонт, предаването „Хоризонт за вас“. В това предаване се предоставя възможност на слушателите да се включват директно в ефир. В това предаване се включват интересни хора, с интересни позиции. Понякога се научава и ценна информация. Включват се и някои сърдити слушатели – който може да се свърже или изобщо се свърже.

Какви теми се поставят и успя ли да се включиш в ефир?

Водещите винаги поставят някакъв въпрос, апелират да се правят питания през медията към политиците по обществено значими теми. Днес се обадих, включиха ме и реших да ги попитам:

- Кога ще зададете въпрос като журналисти към политиците – ще видим ли концесионните договри за находищата на злато в България? Какво още се добива и в какво количество?

Това е обществена информация, която трябва да стигне до нас. После попитах:

- Кога ще се осветлят тайните договори за складовете за горива? Колко човека са собственици на тези складове и, ако е един, защо е един? Кои са наемателите на тези складове?

В какво се състои проблемът, след като си успял да зададеш въпросите си?

Проблемът е в това, че при споменаването на конкретен сайт, преди да си задам въпроса, веднага линията беше прекъсната.

Кой сайт?

Третият ми въпрос беше:
- Има един сайт за разследваща журналистика с много сериозна репутация в страната и чужбина, казва се Биволь… И, изведнъж, хоп – удариха ми слушалката и връзката прекъсна.

Продължи с въпроса, който не ти беше позволено да зададеш по БНР?


Исках да попитам, тъй като знам, че Биволь са направили запитване за „стенограмата КТБ“, та, кога ще стане публично достояние? Не смятат ли, че българите трябва да знаят какво се е говорило на този КСНС при президента Росен Плевнелиев? Някои знаят, но защо се крие от народа? Толкова ли е бил страшен за България разговорът при президента и предложенията, които са били направени? Но не можах да си задам въпросите докрай. Прекъснаха ме.

Възмутен съм от арогантния начин, по който ме изхвърлиха от ефир. Това е крайно некоректно държание на журналистите в тази държавна медия. Ако работят в частна – добре, но в случая с БНР, заплатите им се осигуряват от парите на данъкоплатците и въпросните журналисти трябва да обслужват гражданските интереси, а не да ги заглушават.
В ефир казват едно – да се обаждаме и свободно да питаме, а в същото време цензурират неудобните гражданите, които задават точни и съществени въпроси.

Един разговор на Стоян Тончев с Мехмед Дерменджи
слушател написа на 28/04/2017г. 19:14ч.
Ще взема отношение по въпросното предаване във всеки петък...няма съмнение,че радиото и специално водещите прекъсват всеки обаждащ се слушател с негативен и остър коментар по най важните теми...КТБ,Пеевски,Цацаров,Борисов...и по други значими за обществото важни теми...видно е,че спазвате проправителствена заръка...допускате някаква мижава и слаба критика,но ако играта загрубее веднага прекъсвате...като казвам загрубее нямам предвид груб и неприемлив изказ...а когато слушателя говори с фактология...примерите са безброй,явно забравяте че това радио не е частно,а е Българското национално радио и бюджета му се оформя от нашите данъци и като данъкоплатци имаме право да се изказваме и по въпроси които не са ви приятни,не ни цензурирайте и прекъсвайте така губите слушателите си...бъдете истински журналисти а не жалки и треперещи за хляба си защото вашата отговорност е огромна пред българската аудитория


Protester написа на 21/03/2017г. 19:43ч.
Е, показаният линк все пак е от почти година ;), в статията по-горе става въпрос за пресни свински директиви (и прясна случка), доколкото разбирам :)...


Снежана Иванова написа на 21/03/2017г. 19:33ч.
http://bnr.bg/post/100704010/atanas-chobanov-avno-na-ek-veche-e-pisnalo-i-zapochva-da-ni-udra-prez-prastite http://bnr.bg/post/100694100/atanas-chobanov-sviknali-sme-s-tova-che-nashite-razsledvania-predizvikvat-razdraznenie-vav-vlastta http://bnr.bg/post/100654069/bivoly-predostavi-na-prokuraturata-kopie-ot-zapisite-aneva-chenalova http://bnr.bg/post/100672283/atanas-chobanov-zasilvane-na-merkite-za-sigurnost-vav-francia-sled-atentatite-v-bruksel http://bnr.bg/post/100755301/zapisite Няма хора в БНР, които да се страхуват да споменават сайта Биволь :) Останалите обвинения няма смисъл да бъдат коментирани :)
Име:

Коментар:Моля попълнете капча кода по-долу
captcha

Меню