Градът

03 February 2016

Прегледана: 917 пъти

Стоян Тончев: Девизът на Поморие: „Ние крадем, ти ядеш бой“Журналистът коментира инициативата, че морският град прави конкурс за свой слоган

В навечерието на един от най-личните празници за Поморие - 7 февруари – освобождението на Анхиало, кметът Иван Алексиев обявява конкурс за избор на девиз на града. Три са основните критерии, по които ще бъдат оценявани направените предложения. Желателно е девизът синтезирано да представя спецификата на Поморие; да носи послание - с препратка към миналото и поглед напред; по възможност да бъде кратък - до пет думи.

Всеки желаещ може да изпрати своите (неограничен брой) предложения чрез електронния портал „Гласът на гражданите” на официалния сайт на Общината (www.pomorie.bg) или на ел. поща mayor@pomorie.bg, като задължително условие е да посочи имената си, телефон за обратна връзка и ел. поща. Крайният срок за изпращане на предложенията е 10.03.2016 година.

Новината бе коментирана от журналиста Стоян Тончев, който на 14 януари стана жертва на зверски побой, извършителите и поръчителите на който все още не са заловени.

Още по темата: Стоян Тончев: Ако беше пребита дъщерята на Румяна Бъчварова, как щеше да реагира МВР?

Девизът и акцията по неговото създаване Тончев обсъди от ъгъла на ужаса, който го сполетя, мотивът за който трябва да търсим в работата му на журналист.

Ето и мнението му, публикувано във фейсбук:

Кметът на община Поморие обявил конкурс за измислянето на девиз на Поморие. Три били основните критерии, по които щели да бъдат оценявани направените предложения и селектирани от СПЕЦИАЛНА комисия. Желателно било девизът да синтезира спецификата на Поморие и ако може да бъде кратък. Пет думи. Победителят щял да получи материална награда и грамота, придружени от УДОВЛЕТВОРЕНИЕТО да бъде част от СЪВРЕМЕННАТА ИСТОРИЯ И ИМИДЖ на града!!!

Аз съм готов с девиза на Поморие: "НИЕ КРАДЕМ, ТИ ЯДЕШ БОЙ". Точно 5 думи е. Покривам всички критерии на "обществената поръчка" по заданието и очаквам наградата, грамотата и всички останали "преимущества" за находчивата хрумка. За боя е ясно.


Победителят в конкурса за девиз ще бъде обявен в Деня на Св. Георги Победоносец и празник на Поморие - 6 май. Отличеният ще получи материална награда и грамота, съпътствани от удовлетворението да бъде част от съвременната история и имидж на града.

Остава да научим и каква ще е материалната награда. Напълно възможно е тя да е комплект пособия за побой – бокс, бухалка и все такива „полезни“ вещи, актуални в Поморие.

BIG5.BG

Име:

Коментар:Моля попълнете капча кода по-долу
captcha

Меню