Общество

04 June 2014

Прегледана: 602 пъти

С прости думи, като за прости хора, решаваш прости проблеми за милиарди!Една от най-упорито набиваните опорни точки на ГЕРБ се изчерпва с две думи – заеми и фалит. Бойко Борисов не си прави труда да се обосновава, често лъже нагло и безпардонно (не се изключва варианта да лъже от незнание), но винаги се посочват срокове за фалита. И тези срокове, както си му е реда, никога не се сбъдват.
Интересното в случая е друго!
Ами заемите, взети от кметовете на ГЕРБ? Те заробващи заеми ли са и водят ли до фалит? Топлофикация София, например, има 700 млн. лв /седемстотин милиона лева/ задължения. Ако прибавим задълженията и теглените заеми от Пловдив, Варна и Бургас, сумата със сигурност се закръгля над милиард. Например, във Варна заемите, теглени от Кирил Йорданов -„личен избор №1” на Бойко Борисов, продължиха да се множат и при „личен избор № 2” на Бойко Борисов - Иван Портних. И никой не си задава въпроса намалява ли дълговото бреме на Варна или се увеличава. Че то, за дълговете, направени от ГЕРБ в софийската Топлофикация никой не пита, какво остава за Варна някой да се сети.

И понеже сериозна дискусия по темата няма, съвсем спокойно можем да ползваме лексиката на… Бойко Борисов. Според него, Кабинетът ще се откаже да управлява „след като доокрадат бюджета“.
Заменяме кабинет с „кметовете на ГЕРБ” и всичко си идва на мястото – и краденето, и общинските бюджети заедно с дълговете, и фалитите!
То било проста работа това финансите, бре! С прости думи, като за прости хора, решаваш прости проблеми за милиарди!
За малко да забравя! Октомври чакаме фалити на общините на ГЕРБ!
Питате защо?
Защото така!


Антон Луков

nakratko.bg

Име:

Коментар:Моля попълнете капча кода по-долу
captcha

Меню