Градът

18 October 2015

Прегледана: 611 пъти

МАРГАРИТА ПЕТКОВА И ДОБРОМИР БАНЕВ ИЗЧЕРПАХА В ПОМОРИЕ "ЧЕРВЕНАТА И ЧЕРНАТА ТОЧКА" НА "АБСУРДНИ ВРЕМЕНА" И НА НАЦИОНАЛНО НИВОМаргарита Петкова в Поморие: "Че кой друг освен младите ще промени България?"

Поетите Маргарита Петкова и Добромир Банев се срещнаха с ценителите на изящната словесност в Поморие. Във фоайето на читалище "Просвета" те представиха книгата си с диалогична поезия: "Абсурдни времена". Томчето, което разби всички класации и надмина по тираж криминалните романи, привлече публика от Бургас, Св.Влас и Несебър.
Маргарита Петкова е за трети път в Поморие, този път по покана на д-р Васил Костадинов, съпругата му Татяна Костадинова и Стоян Тончев.

Според поетесата социалната мрежа прави чудеса. И едно от тях е събирането им с юриста от Ловеч Добромир Банев. С духовната си половинка, в продължение на два часа, изтънчените познавачи на човешката душевност рецитираха своя диалог от бестселъра "Абсурден времена".

Всичко започва от една случайна среща в социалната мрежа, последвана от диалог в стихове между Нея и Него. Така, за 13 дни се ражда стихосбирката, която двамата представят в различни градове.

"Че кой друг, ако не вие - младите, ще промени България?" - отговори Петкова в непринудената дискусия с публиката. И продължи:"Като не сте доволни, хванете се и го променете! Ние толкова можахме! И дано успеете, защото няма друго бъдеще!"

Нито една от стихосбирките не остана в края на срещата.
Талантливата поетеса обеща нови срещи с приятелите на стиха и пожела успех на присъстващите.

Последните книги от стихосбирката на майсторите на перото изчерпаха своя тираж в Поморие. Маргарита и Добромир се заканиха да преиздадат първата си съвместна книга - с "черната точка" - отново, поради големия интерес към нея от почитателите и търсачите на духовна храна.


ZADKULISITE.COM

Снимки: в НЧ "Просвета 1988" и хотел-ресторант "St. George"


Име:

Коментар:Моля попълнете капча кода по-долу
captcha

Меню