Градът

13 October 2015

Прегледана: 874 пъти

Поетите Маргарита Петкова и Добромир Банев представят "Абсурдни времена" и в ПомориеПоетичен диалог между Него и Нея

Тя и Той са лирическите герои в абсурдните времена на любовта. Поетичният диалог между двамата автори се превърна в истинска литературна мания за читателите. След като миналата година на книжния пазар се появи съвместната им книга "Абсурдни времена", тя се превърна в истински бестселър и надмина по продажби дори "Ад" на Дан Браун, пусната за продажба в България по същото време.

"Абсурдни времена" до момента има шест тиража. Двамата поети обиколиха страната по покана на местните общини, читалища и културни домове.

С типичното си чувство за хумор издателят Лъчезар Минчев заявява, че издава поезията на Петкова и Банев, за да си плаща с нещо криминалните романи. Какво по-голямо признание за успех от това!

"Абсурдни времена" е книга за любовта. Поетичен диалог между Него и Нея. Диалогът се води от поетите Маргарита Петкова и Добромир Банев.

Двамата написват първото томче от книгата за 13 дни, без да се познават лично. Среща ги Фейсбук, а на живо се запознават на едно литературно четене на поетесата Маргарита Петкова в столична книжарница.

Всичко започва нашега. Добромир Банев ѝ посвещава стихотворение. Тя отговаря на закачката с нейно стихотворение. Така общият брой на стиховете в "Абсурдни времена" е 116.

Двамата разглеждат любовта във всичките ѝ аспекти – нежност, невъзможност, скандалност, гняв, смиреност. Всичко това на фона на градския пейзаж и куп екзотични места по света, защото за любовта не съществуват граници. Стихове, в които непрекъснато звучи музика, цитират се световни автори и често – картините на най-големите художници.

Ето как коментира Добромир Банев на страницата си във фейсбук приетата покана да гостуват и на поморийци: "Докато от Бургас ни затрупват с въпроси кога ще им гостуваме, в ПОМОРИЕ вече ни поканиха. Всеки, който ни желае, да заповяда на 17 октомври (събота) в НЧ "Просвета" от 18 часа! Ето така се прави."


Име:

Коментар:Моля попълнете капча кода по-долу
captcha

Меню