Градът

29 August 2015

Прегледана: 1502 пъти

ЧЕСТИТО "ОФИЦИАЛНО ОТКРИВАНЕ" НА "ГОТОВОТО" РИБАРСКО ПРИСТАНИЩЕ! БОРИСОВ, КМЕТЕ, ПОМОРИЙЦИ ЛИ ЩЕ ПЛАЩАТ НЕУСТОЙКИТЕ?На 17 март в Поморие бе даден официален старт на изпълнението на проекта за реконструкция и модернизация на рибарското пристанище, финансиран по ОП "Рибарство и аквакултури". Проектът бе внесен за оценка в края на април 2013 г. Договорът между община Поморие и Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) бе подписан през юли миналата година. Стойността му е 9 754 511 лв., а срокът за изпълнение – 31 август 2015 г.
На 6 януари бе подписан договорът с избрания изпълнител "Асара" ДЗЗД. В обединението влизат "Водстрой 98" АД, "Булдени" ООД и "Билдинг Комфорт" ЕООД.
Рибарското пристанище се намира в най-югоизточната част на града, в непосредствена близост до централната градска част. Новият пристанищен комплекс ще се развие на мястото на съществуващото рибарско пристанище. През октомври 2013 г. Министерският съвет учреди безвъзмездно право за строеж върху морското дъно на община Поморие, което ще позволи реконструкция, пристрояване и надстрояване на съществуващите и изграждане на допълнителни пристанищни съоръжения.
Проектът е разработен от "Гебуплан" ЕООД.
Общата площ на новото рибарското пристанище с прилежащите зони е 41 309 кв.м.

Според информационното табло на строителната площадка, дейностите по проекта трябва да приключат на 30.08.2015 г. А според задължителната табела от ЕС, че проектът е финансиран по оперативна програма, трябва да бъде в завършен вид на 31.08.2015 г. Днес сме 29.08.2015 г.

Сами преценете дали на 31 август Поморие ще има рибарско пристанище. Тук е мястото да попитаме г-н Бойко Борисов и неговият избраник от ГЕРБ на ДПС, това ли ви е успешното изпълнение на европейските проекти? Не в срок? И кой ще плаща неустойките, когато ЕК наложи санкции - поморийци или целокупният измъчен български народ? Хубаво си го вижте човекът в Поморие, Борисов! И още да попитаме: тези две сгради, предвидени за хладилни помещение и т.н., не приличат ли повече на заведения?

И кому беше нужно в началото на лятото камиони да минават по ул. "Крайбрежна" и пречат на и без това смазания бизнес, след като проектът така или иначе няма да е завършен в срок?

ZADKULISITE.COM
Петър написа на 20/03/2016г. 07:56ч.
Очакваме, гражданите да видим сметката, която трябва да заплатим за така ненужното ни рибарско пристанище! Интересно къде е било това съществуващо пристанище, което му се налага реконструкция и модернизация?


архитекта написа на 18/03/2016г. 11:05ч.
То лошо няма да има пристанище ,те софиянци ще си дръпнат парата и нито ще питат,нито ще дадът на баничаря (Иван Алексиев) някаква пара .НО нашия умник зададе ли си въпроса ка ще се стига до пристанището ,от къде? Единия плаж го съсипаха(къде са еколозите?) .И честито на бизнеса на ул.Крайбрежна ,който не се сеща от къде ще се минава да почака и ще види.На следващите избори пак изберете баничар за кмет.


Първа писта баничрска от Раковсково сън не спи написа на 30/08/2015г. 00:12ч.
Отразяват ни, нали си знаете преписките в прокуратурата и започващата проверка от ОЛАФ. И хората четат, по 5-6 хиляди са наредени на публикациите за Поморие най-малко. И Борисов чете. Ама това не е жълт сайт, който да разчита на коментари за четаемост. Тук всичко е бетонирано и няма какво повече да се допълни. Айде сега бягай да си избършеш сополите.


До Поморие написа на 29/08/2015г. 23:49ч.
Ти май си от село Раковсково. Какво неправилно е написано( има табела и срок) . Яж лайната на Баничаря и си стой в кочината.


помориец написа на 29/08/2015г. 23:19ч.
Като гледам не ви отразяват много,но вие дерзайте,трябва да си оправдаете заработката :)
Име:

Коментар:Моля попълнете капча кода по-долу
captcha

Меню