Градът

29 May 2014

Прегледана: 4612 пъти

Разцепление в ГЕРБ Поморие? Съветници скачат срещу съпартиеца си кметОбщински съветници, включително и от ГЕРБ, довериха пред сайтa zadkulisite.com, че няма да слугуват повече на неразумните и безотговорни предложения на кмета Иван Алексиев за пилеене на държавни и общински пари.

Повод за разцепление в редиците на ГЕРБ стана искането на кмета Иван Алексиев за разблокиране на сметката от над 1,5 милиона, пари предназначени за крайбрежния булевард на черноморското градче.
В словесния сблъсък с председателката на общинския съвет д-р Милена Енева (ГЕРБ), кметът намесил нейни роднини.
След като се наслушали на словесния дуел, мнозинството в местния парламент гласувало против кметското предложение.
"От три десетилетия поморийци чакат крайбрежната алея да свърже старата и новата част на града", възмущават се съветници от всички политически партии в местния парламент.

8 млн. лв. отпуска държавата за брегоукрепване в Поморие. Това съобщи при посещението си в Бургас министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева през февруари т.г. Очакванията са проектът да приключи в рамките на две години, като същинската работа ще започне още през това лято.

През месец май т.г. Община Поморие публикува обявление за обществена поръчка за проектиране, авторски надзор и строителство на брегоукрепително съоръжение между Централна градска част и кв. Свети Георги в Поморие. Проектът предвижда възстановяване на съществуващата брегозащитна дига до необходимата кота, възстановяване на бронировката на водния откос и превръщането й в пешеходна и велосипедна алея, която да подобри цялостния облик на бреговата линия на черноморския град.
Съобразно направеното планиране за необходим размер на разходите за изпълнение на дейностите, предмет на настоящата поръчка, максималният разполагаем финансов ресурс на възложителя е в размер от 1 666 667 лв.
ЕТО ОТ ТЕЗИ ПАРИ ИСКАШЕ ДА ТЕГЛИ ИВАН АЛЕКСИЕВ, ЗА ДА СТРОИ ТЪРГОВСКИ ОБЕКТИ.


В края на април, на предпоследното заседание на Общински съвет - Поморие (с мнозинство от ГЕРБ), кметът на ГЕРБ Иван Алексиев незнайно защо е пожелал от общинските съветници да му гласуват прехвърляне на 300 хил. лв от парите за брегоукрепване и крайбрежна алея. Парите му трябвали за изграждането на общински павилиони в центъра на кв. "Свети Георги", до бившия ресторант "Лазур".
Общинският съвет отхвърля неразумното предложение на кмета, включително и общинските съветници от ГЕРБ. Само трима негови съпартийци са гласува с "да", в резултат на което е започнал разгорещен скандал и нападки от страна на кмета към общинските съветници от ГЕРБ, като е изтъкнал за мотиви на несъгласието им лични причини, свързани с техни роднини, които не са спечелили обществени поръчки.

Тук е мястото да попитаме кмета на община Поморие от ГЕРБ Иван Алексиев за финансовото състояние на общинската хазна! И защо държавни пари отпуснати за едно, иска да бъдат прехвърлени за друго?! За павилиони, при това ОБЩИНСКИ. Към кого е поел ангажимент кметът, а сега не може да го изпълни, поради липса на средства? По-важното е: ПРЕД ФАЛИТ ЛИ Е ОБЩИНА ПОМОРИЕ?

Общинските съветници са възмутени от стила на работа в общинския съвет, който кметът им налага. За последното извънредно и закрито заседание на общински съвет Иван Алексиев е обявил за разглеждане само две точки, а на самото заседание е вкарал още пет допълнителни, с които общинските съветници не са били запознати предварително!
Ето така се работи в общините, управлявани от ГЕРБ!

"Предизборната заявка на кмета от ГЕРБ Иван Алексиев за открито управление и прозрачност се оказа кьорфишек, а общинският съвет - параван на задкулисни сделки", коментират ежедневно разочаровани поморийци.zadkulisite.comа сега де! написа на 14/06/2014г. 07:15ч.
Лалка написа на 14/06/2014г. 07:11ч. Всички коментари са удар във въздуха. Ефект има ако се подадат писмени сигнали с информация до София. Чесането на езиците не може да трепне крадливите сърца на гепаджии, видно от просташко самодоволните им усмивки по време на официални мероприятия. Причината е посочена в първото изречение.


До земеделец написа на 04/06/2014г. 17:22ч.
Овълчиха се яко и няма лапаница за всички, а и скоро края им се вижда остава една година.


Земеделец написа на 04/06/2014г. 16:50ч.
Някой знае ли защо се разцепиха. Кмета май станал много алчен и вече делят само с Кунчо и Джиингата


До всички Поморийци написа на 31/05/2014г. 23:26ч.
Очаквайте скоро сензационно разкритие за далаверите в Община Поморие!!! Информация подкрепена с документи за големи далавери.


Разцепление в ГЕРБ! написа на 31/05/2014г. 22:22ч.
Няма нищо по хубаво от партийния канибализъм - да ги гледаш как се самоизяждат.


Колко много коментари! написа на 31/05/2014г. 22:21ч.
Публикацията и коментарите са трепач! Давайте смело, баничарката и баничарят ще се разболеят. Лабилни са! Вече и алкохолът не може да ги успокои. А останалите могат да си пишат каквото искат, тук интересното е разобличаването на плешивеца. За гъзоблизците знаем, те винаги ще си останата такива.


серсем Пенчо написа на 31/05/2014г. 22:11ч.
Daniel написа на 31/05/2014г. 21:52ч. Даниелчо, ти що излезе от психото бре, я то било наше издание, копие на олигофрените от общината.


Daniel написа на 31/05/2014г. 21:52ч.
Тук виждам една глупаво написана статия и няколко злобни писарушки с подчертано меркантилна мотивация...общо взето нищо интересно!


сиси написа на 31/05/2014г. 10:27ч.
всички политици и общинари крадат, не мога да разбера нещо странно ли ви се вижда че някой си там не бил по различен... това е всички искат властта за да крадат, аз затова не гласувам и не ме интересуват партиийни общински и подобни историии, докато има кой да вярна на тъпи обещания , ще има и кой да краде, направо ми е смешно кво ги обсъждате тия глпости тук. и на сичкото отгоре пишете само за герб в тоя сайт , е кво новия няма да краде нали!???? сигурно и този който пише статиите няма да краде ако е кмет ,,, просто стига глупости хора.... живееете в някъв измислен свят -.....СЛЕЗТЕ НА ЗЕМЯТА МОЛЯ ВИ!!!!!!!!!


наблюдател написа на 31/05/2014г. 09:54ч.
Ами хубаво са се загрижили общинските съветници за държавните пари, обаче знаят ли сега къде е шефката им доктор Енева на 15 дневна екскурзия в Европа с общински пари.Ами на печелившите честито.


миролюбив написа на 31/05/2014г. 08:31ч.
Дайте идея как да свалим тази паплач. Иначе е лесно да критикувате, обаче друг да вади горещите кестени от огъня. Няма как да стане и той злодея се хили доволно за беззъбите ви брътвежи. Пишете до отговорни инстанции, като прокуратура, Народно събрание, министерства да дойдат и да проверят вашите сигнали. Това е положението! Беззъбите ви коментари обслужват единствено кметската камарила, която се кефи как се джафкате без разумни предложения, изпратени надлежно до държавните органи.


до истината написа на 31/05/2014г. 05:09ч.
Ти коя си секретарката, пиарката или немската проститутка. Тука е цялата истина за източването на Поморие от Кмета Баничар.


вътрешен написа на 30/05/2014г. 23:37ч.
всичко е описано така, както си беше. има записи и от скрита камера, и на други много интересни неща, които са ставали в общината. и скоро ще бъдат публично достояние. баничаря крещеше, дори нарече Дечо Моториста заплатаджия, защото гласува въздържал се. не си мислете, че много ви харесваме. и на нас ни писна от номерата и излагациите ви.


помориец написа на 30/05/2014г. 22:03ч.
Аве, стига сте се правили на отворени. Добре е подобни твари, дето защитават кметската пасмина да си спомнят лафа на един велик българин: ....Не им отваряй очите Господи, защото те са щастливи в своята нищета..................Стойте си в блатото, но нямате право да диктувате кой къде иска да бъде, ясен ли съм?


Истината написа на 30/05/2014г. 21:45ч.
Тук няма капка истина, само лъжи и евтин популизъм...Хората виждат и чуват, и няма да се хванат на такива аматьорски трикове!


zadkulisite.com написа на 30/05/2014г. 19:15ч.
С кой се водят преговори?! Знаем, че сайтът Ви изнервя, защото тук се казва истината, от която много Ви е страх! Едно нещо може да се купи само, ако се продава. Под нещо разбирайте и zadkulisite.com.


До Васил написа на 30/05/2014г. 18:33ч.
Този сайт ще бъде купен съвсем скоро водят се преговори - и тогава ще продава банички онлайн.


До Фактите написа на 30/05/2014г. 18:28ч.
Общината е толкова отворена като институция че Алексиев сложи бариери на входа което никога не е било, и работи с всички които му са братовчеди и съпартийци.


Перде Кириз написа на 30/05/2014г. 17:01ч.
Всяка сутрин всред лодките оставени на брега в очакване на богат улов, ние рибарите си говорим за щяло и нещяло. Щялото е нашия катадневен живот, е нещялото е всички ония буклуци в общината, които си траят за бандата на четиримата оглавила същата. Слухтещия за разни слухове, за да ги предаде немедлено на кмета, екс политическия офицер Георги Събев е на път да се раздели със попарката на общинската софра. Не стига, че е пенсионер с 670 лв пенсия, ами получава и още 550 лева всеки месец на договор с кмета. Последния в началото на своя мандат се кълнеше, че е сварил от предшественика си над 50 граждански договора на свои хора, но сега стотиците нови сигурно са от извънземни. Воден от народната поговорка/Събев е от село Вършило-Странджа/ трай си коньо за зелена трева е уредил дъщеря си, като юрист в и без това натъпканото с бездарници правно звено, ръководено вещо от Япаджиева. Чиито умотворения за решение и заповеди всеки месец изправя на нокти областната управа което решение на Общ.съвет да върне и кое да остави. Така е при нас в общината, като си перде кириз и да си траеме, защото няма иначе папкане. Любов неотразима под чадъра на бездарния кмет.


Васил написа на 30/05/2014г. 16:17ч.
Този сайт как така не е купен от Общинарите!!! Станаха за резил пред поморийци-излязоха им кирливите ризи.


Андрей написа на 30/05/2014г. 14:46ч.
Не забравяйте и кметската куртизанка и Дечо моториста. Япаджиева е в основата на спорните решения които гледа общински съвет-всички разпродажби на имоти са нейно дело.


До Ана Дървото и Тони Лайното написа на 30/05/2014г. 12:26ч.
Любимият ви Баничар скоро ще пие студената вода. Вече не минава номера пред Общински Съвет и те го разбраха що за стока е-краде като разпран. Ана дървото скоро ще спре да посещава салоните за красота и ще научи къде е затвора в Бургас. Мазното Ченге господ ще му връща за мизериите и мръсотиите които е направил за толкова години.


Фактите написа на 30/05/2014г. 12:22ч.
ОК, тези факти и аргументи, с които си служите са в стил sci-fi...Измислици, преувеличения, тълкувания на разни неща, цитиране на разни неясни, и вероятни само имагинерни източници. Всичко това с цел да се създаде една изкривена реалност, каквато ви се иска на вас да бъде, но не е...И честно казано стила на писане е обида за средно интелигентния читател. Твърдението за разцепление е недоказуем факт, затова се спекулира най-нагло, след това 8 млн за брегоукрепване е истина, но става дума за нос Лахана-извън гр. Поморе, и пари гарантирани от преди 4 години. Процедурата за крайбрежната алея е факт, така че преглътнете си гьонсуратлъка и признайте когато се случват нещата. Относно прозрачността, моля да не се забравя предния феодал какви ги вършеше. По отворена общината като институция не е била досега, а и кмета работи със всеки, който иска да свърши нещо различно от това да си чеше безсмислено езика по форумите и т.н....


аралия написа на 30/05/2014г. 11:45ч.
Много си е прав кмета.Харчи 300 000 лева наши пари.Раздават си с музакова(мазникова)обектите на свои хора за по 53лв./месец и 150лв/месец магазините което за 8 сергий и 2 магазина с по тримесеца работещ период прави в наи добрия случаи(такса смет и т.н.)по3000 лев годишно в хазната на музакова което ако отива на 100% в общината което нее така изилз ,че този пазар ще се избие след 100 ГОДИНИ.Ама финансовия директор на общината не смята така те я смятат 12 обекта по 1000 лева рушет 12000 годишн малко на братовчеда кмет и още сто пазара мои да напраим!!!!!!!!!!!!!!!!!


Жалки сте написа на 30/05/2014г. 08:13ч.
Тука много защитници. Или мазното ченге или немската проститутка се изявяват.


Copy до До написа на 30/05/2014г. 07:52ч.
Когато се опитвате да защитавате някой дайте факти и аргументи, а не говорете къде се пишат глупости и лъжи и къде не, или Вие сте от заблудените последователи на групировката ГЕРБ или сте закачен(а) на общинската баница.


Copy до До написа на 30/05/2014г. 07:42ч.
http://www.zadkulisite.com/post-161


млекаря написа на 30/05/2014г. 06:53ч.
+++++Безстопанственост, Безотговорност, Безхаберие+++ Появиха се и защитници на общинските крадци, които стоят на яслата и хапват нашите пари от данъците.Колкото до неистовото желание някои от тях да се правят на отворени, демек изучени/говорим за неговото обкръжение в общината/ е повече от глупаво да се отричат фактите. А както знаем пред фактите и боговете мълчат!


До написа на 30/05/2014г. 06:47ч.
Тук се пишат куп глупости и откровени лъжи с надеждата, че като се повторят хиляди пъти хората може да повярват, но си мисля че ги подценявате, и това ще ви се върне...


Видов ден написа на 29/05/2014г. 23:55ч.
Скоро много хора ще пропеят срещу Баничаря. Тогава герберастите ще бягат като пилци или като знам как милеят за Общинската заплата ще бъдат основните свидетели срещу Ваньо Баничката.


Видял с очите си написа на 29/05/2014г. 23:12ч.
Уважаеми съграждани в момента в Поморие е потоп от този дъжд лично съм обикалял около час водата по улиците е до над глезена сградата на общината е тъмна, помен няма нито от кмет, нито от заместниците му, нито от обществен ред, да не говорим какво може да стане в Ахелой на язовира.Пълно безхаберие.


Пенка Ставрева написа на 29/05/2014г. 23:04ч.
Кога ще почнете на говорите, че царя е гол? Превода ли е важен или идеята-това оставям на вашата съвест. Иначе казано, къде се чука и къде се пука-ясна ли съм?


До случаен читател написа на 29/05/2014г. 22:00ч.
Извинете, обаче прекалявате с Google преводача...


случаен читател написа на 29/05/2014г. 19:46ч.
Especially for the team of Mayor as fluent in many languages ​​would venture to quote a forgotten past philosophy that truth always emerges when it is, for fear of thieves of the public good!


Meто Рибаря написа на 29/05/2014г. 19:03ч.
Началото на края на общинския крадец и неговата клика. С три думи: Безстопанственост, Безотговорност, Безхаберие, Или си тръгвай сам, или килията на бургаския затвор те очаква, Барабар с лоялните ти роднини назначени по твое усмотрение нещастен баничар. Петимни сме да публикуваш твоята диплома за висше образование, чакаме все още.................
Име:

Коментар:Моля попълнете капча кода по-долу
captcha

Меню