Градът

16 August 2015

Прегледана: 1169 пъти

ПОМОРИЙЦИ, НЕ ОТИВАЙТЕ В ОБЩИНАТА, АКО СА ВИ ИЗПРАТИЛИ ПИСМО, ЧЕ ДАВАТЕ "НЕЗАКОННО" НА КУРОРТ!Поморийци пищят, че масово са получили писма от Община Поморие за отдаване "незаконно" стаи под наем на туристи. Хората са в недоумение как, без проверка в дома им, някой си е решил, че дава квартири и си позволява да ги привиква, все едно живеем във времето на Георги Димитров - с кмет и разсилен.

Хайде, общинарчетата да не се самозабравят в напъните им за попълване на "нечия хазна" за изборите. А поморийци да се успокоят и изобщо да не им обръщат внимание на "телеграмите".

В България има действащо законодателство, обща и специална част, както и Конституция, които уреждат обществените отношения, както и Закон за туризма. Ако някой не знае. И тези закони трябва да се спазват. Ама те, "комунистите", откакто дойдоха пак на власт, промениха чл. 1 на Конституцията - "Узаконява ОПГ "ПАРТИЯТА" като единствената управляваща „ръководна сила в обществото и държавата“.

Поморийци, ще накажем "комунистите" наесен. Нужно е само да бъдем обединени в общата кауза и да не се поддаваме на провокации, манипулации, шантаж и да не се съблазнявате от предложенията за продажба на гласа си. Защото с това продавате свободата си!

Според Закона за туризма, за да се извършват проверки в дома ви, при съмнение, че сте обявили, че ще давате на курорт, но укривате доходи, преди това ТРЯБВА ДА СТЕ КАТЕГОРИЗИРАНИ. Което означава, че сте поискали да давате на курорт и получили съответното разрешение - категоризация. В този случай може да дойде комисия в дома ви и да провери дали това, което сте заявили като леглова база, отговаря на действителността. След което се пише протокол, подписва се от проверяващите и чак, ако е установено, че е извършено нарушение, можете да бъдете санкционирани. В противен случай, абсолютно никой няма право да влиза в дома ви, без ваше разрешение или без полиция, но след съдебно разрешение, ако имат основание да ви подозират в тежко престъпление, или прокурорско разпореждане. Всичко останало е НЕЗАКОННО. Общината няма право, без доказателства, да изпраща писма и да ви привиква.

Вие можете да имате в дома си гости - приятели, роднини, да сте с гадже, с което сте се запознали в малките часове. Имате право да допускате в дома си, който си поискате и това е неприкосновено ваше конституционно право. Домът е неприкосновен, без значение дали е ваша собственост или сте под наем. Това е вашият дом.

А сега от Община Поморие да се успокоят! И, поморийци, ако получите подобно писмо, теглете им по една "майна". Не се шашкайте и не се явявайте на посочен от тях адрес, час, дата. *ДГД!

Стоян Тончев

* да го духат


Име:

Коментар:Моля попълнете капча кода по-долу
captcha

Меню