Общество

09 August 2015

Прегледана: 3536 пъти

ВЕСЕЛИНА ТОМОВА И ПРОФ. ЛЮДМИЛ ГЕОРГИЕВ ЗА СМЪРТТА, БОГ, ЛИЦЕМЕРИЕТО И ЕДИН ИЗГУБЕН В БЕЗВЕРИЕТО СИ НАРОДКАКЪВ Е „ТОЗИ БОГ“ ЛИ, ПАСИ? БОГ, КОЙТО ИЗИСКВА СМИРЕНИЕ, А НЕ „МАЙНАТА МУ“!

Няма как да се въздържа. По повод кончината на първородния син на президента Росен Плевнелиев – Филип, Гергана Паси, половинката на Соломон Паси, е написала във Фейсбук: „Какъв е този Бог, който може да гледа как родител изпраща детето си….. Дано семейството намери сили да се възстанови …някога…някак си… Дълбоки съболезнования“.

„Какъв е този Бог“ ли, Паси?

Бог пред когото, очевидно нямате смирение. Преди време не друг, а Соломон Паси възкликна: „Майната му на православието!“. Само истински неверник може да пита „какъв е този Бог“, който можел да гледа как родители изпращат детето си…
Вселенските закони, Божиите неведоми пътища са различни, Паси, от тези, които вие тъпчете. За да разбереш Божията воля, трябва да вярваш истински – със сърцето и душата си. И да знаеш винаги, че нищо не е случайно.
Ако не питахте „какъв е този Бог“, единствено и когато претърпите крах и загуба, и то лична, точно вие, които по същите божии неведоми пътища сте били осенени и с власт, щяхте да знаете, че Бог е любов, смирение, милосърдие и състрадание.
Бог дава знаци. И ако в мъката успеем да не изкрещим „Майната му!“, значи сме готови да даваме и на другите любов. А не единствено да мислим за собствения си комфорт и да не ни се развали подредената „къщичка“.

Какъв е „този Бог“ ли, Паси?

Бог, който изисква смирение, а не „майната му“! А смирението е да подчиниш егото си на любовта, която включва всичко. Сега си седни на задника, седнете си всички бивши и настоящи властници и един път поне се запитайте в „онази стаичка“ вътре в себе си – сърцето ми ли работеше за хората, или единствено егото. И когато идва знакът: „Това беше от Мен!“ – разчетете го. Това иска Бог от нас. Да върнем колелото към любовта./Веселина Томова


НЕ ШАМАР, А ЗЛОКОБНО ПРЕДИЗВЕСТИЕ ЗА ЕДНА ВСЕОБЩА ГИБЕЛ! НА КОЙ БОГ СЕ КЛАНЯТЕ – НА „НАЧАЛНИКА“, ИЛИ КОЙТО Е В ДУШИТЕ И СЪРЦАТА?


Искам да започна с моите искрени съболезнования към бащата Росен и майката Юлия, защото няма по-голям ужас от този, който преживяват в момента!
Искам да продължа с това, че лицемерното уповаване на Бога, изказано от едни или други състрадалци от „богоизбрания“ български политически елит, няма как да бъдат индулгенция за собствените им грехове!
Искам да кажа още, че смъртта на милия малък и добър Филип трябва да отекне като ужасяващ шамар на цялата тази сган, която управлява територията България! Даже не шамар, а злокобно предизвестие за една всеобща гибел!
Искам също така да заявя, че ако и сега управляващите идиоти не спрат и не се замислят за собствената си отговорност към живота на хората и държавата България, то това ще ознаменува края на всеобщата българска трагедия!
Но най-важното, което искам да кажа и да попитам, уважаеми дами и господа, е, всъщност всичките вие на кой Бог се кланяте и от кой Бог искате помощ и справедливост? От онзи Бог – „Началника“, с когото управляващите се „срещат“ под благосклонния поглед на чиновниците, повтарям чиновниците, а не Божиите служители на Българската православна църква? Или от другия Бог, този, който е в душите и сърцата? Впрочем, Богът на Левски и Ботев ви е непознат, не само на вас, но и на общността, за съжаление!
И искам да завърша с нещо, което се надявам да ви разтърси, понеже българската общност векове наред пребивава в драматичния сблъсък между „езическо“ и „християнско“! Вижте какво, драги ми народе, още колко български деца трябва да умрат, за да разберете всички вие, и управляващи, и управлявани, че носите огромна отговорност, не само спрямо миналото и настоящето, но особено и по отношение на бъдещето?!?

Почивай в мир, мило детенце, мили и мой Филипе! Скъпи мой, ако твоята смърт стане ново начало на мислене в тази тъпа държава, то това значи, че Бог те е избрал! Надявам се, че това е точно така, мило ми дете!/Проф. Людмил Георгиев


Afera.bg
Красен Генев написа на 09/08/2015г. 21:15ч.
Много тъжно и наистина ни е трудно да повярваме в кармичните взаимоотношения, в божествената справедливост и божествения миров план, но всичко, което се случва, добро или лошо идва от грешките, които сме допускали в минали прераждания и служи за тяхното изправяне. Никога не си и помисляйте да хулите Бога, а се опасявайте единсвенно от земните си дела. Никога не забравяйте, че всички сме смъртни, тук на земята и всяка омраза и зло са напълно безмислени. Не чакайте да пострадате за да го осъзнаете. Вършете само общочовешко полезни неща. Това важи особено за хора, които кармата е дарила с власт.


вярващ написа на 09/08/2015г. 18:20ч.
БОГ ЗАБАВЯ НО НЕ ЗАБРАВЯ, ДАНО ВСИЧКИ КОИТО НИ ПИЯТ КРЪВЧИЦАТА, ИЗГОНИХА НАД 2- МИЛИОНА ЗДРАВИ, ПРАВИ, УМНИ, БЪЛГАРИ,ЗА ДА ПЛАЩАМЕ ИНТЕГРАЦИОНИ НА ЦИГАНИТЕ,ДОКАТО ПОЗВОЛЯВАТ МУТРИ ДА СЕ РАЗПОРЕЖДАТ И УНИЖАВАТ ОБИКНОВЕНИЯТ БЪЛГАРИН, НАГЛОСТТА ИМ СТИГНА И ДО ТАМ ДА ОПИСВАТ ИМУЩЕСТВА НА ЦЪРКВАТА, АНАТЕМА ЗА ТАКИВА ГЪЗОБЛИЗНИЦИ НА ИЛЮМИНАТИТЕ, ГОСПОД ИЗПРАТИ ЗНАК ЗА УРОДИТЕ В ТАЗИ ДЪРЖАВА. БЛАГОДАРЯ МУ!


Т, ВАСИЛЕВ написа на 09/08/2015г. 16:34ч.
Светла му памет на детето! А ПАСИ Е ЕДИН ИЗМАМНИК КОЙТО ПОКРАЙ ПОЛИТИКАТА ЗАБОГАТЯ ,БЕЗ ИЗМАМИТЕ И ПОЛИТИЧЕСКИТЕ СИ ИГРИ БЕШЕ ЕДНО БЕДНО МОМЧЕНЦЕ КОЕТО ДОРИ НА ВЪНШНИЯ СИ ВИД И ВИЗИЯТА НЕ ДЪРЖЕШЕ,БОГАТСТВОТО МУ БЕ ТРАБАНТА,А СЕГА НЕ ЗНАЕ БОГАТСТВАТА СИ! Ей това настървява харата и имат злоба щото тънем в беднотия с ниски доходи,И РУМЪНЦИТЕ С КОИТО БЯХМЕ НА ЕДНО НИВО ПРЕДИ 10 ГОД,ПРОВЕРЕТЕ КОЛКО В ЕВРО ИМ Е МИНИМАЛНАТА ЗАПЛАТА,И СКОРО ТИЯ ПОСЛЕДНИТЕ 25 ГОД, ПОЛИТИЦИ КОИТО НИ ДОКАРАХА НА ТОЗИ ХАЛ ЩЕ СИ ПЛАТЯТ ПРЕД НАРОДНИЯ ГНЯВ!


Jani Levendova написа на 09/08/2015г. 14:16ч.
Проф. Георгиев! Скъпи Професоре, Вие изведнъж изчезнахте от facebook, и честно, лично на мен ми липсва по-близкия контакт с Вас. Добре, че поне чрез интернет публикувате и споделяте своите размисли, защото пак Ви казвам, на мен лично ми липсва вашата позиция. Бог да Ви пази!


н.вълчев написа на 09/08/2015г. 10:15ч.
Малко страх от бога няма да навреди на нашите управници! Със Симеон и Желев се случи същото, а и с много други! Негативната енергия се трупа и избива на най слабото място! Светла му памет на детето!
Име:

Коментар:Моля попълнете капча кода по-долу
captcha

Меню