Градът

30 July 2015

Прегледана: 908 пъти

ЗДРАВНОТО МИНИСТЕРСТВО ЗАПОЧВА ПРОВЕРКА В МБАЛ-ПОМОРИЕ СЛЕД ПУБЛИКАЦИЯ НА "ЗАД КУЛИСИТЕ". ИМА НЕЩИЧКО И ЗА ПРОКУРАТУРАТАСлед публикацията на "Зад кулисите": НА ВНИМАНИЕТО НА МОСКОВ-МИНИСТЕРСТВОТО НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО! КАК МБАЛ-ПОМОРИЕ РАБОТИ БЕЗ УПРАВИТЕЛ? и публикации по същия казус в Afera.bg, BIG5.BG и nbox.bg, Здравното министерство започва проверка в общинската болница.

Писмото, което бе получено на редакционната поща на сайта, е адресирано и до кмета на община Поморие, и шефа на РЗИ-Бургас, възлагайки му случая.

"Зад кулисите" не очаква чудеса от РЗИ-ГЕРБ-Паздеров, проверяващия орган, и е наясно с близките герб-отношения - "скрито - покрито, пита - платено", но ще изостри вниманието на прокуратурата, ако има такава изобщо!

Според нашите източници в здравно-осигурителната каса, за да отчита дейността си пред нея МБАЛ-Поморие, чийто принципал е Общински съвет - Поморие, разбирайте кмета, използва регистрацията на освободения (без основание, а за да се правят "игрички"!) от длъжност управител на болничното заведение. Което, откъдето и да го погледнете, ако е така, означава че една институция представя документи с невярно съдържание пред друга институция, за да получава пари от НЗОК, което попада в Глава IX от НК - Документни престъпления.

"Зад кулисите" обръща особено внимание на контролния орган РЗИ-Бургас-ГЕРБ-Паздеров - да се концентрира при извършване на проверката и списването на становище по нея пред МЗ, като е напълно наясно как се откриват лекарски кабинети в хотелите в к.к. Слънчев бряг, през чия фирма, кой издава разрешителните и има ли конфликт на интереси.

ZADKULISITE.COM

Име:

Коментар:Моля попълнете капча кода по-долу
captcha

Меню