Градът

10 July 2015

Прегледана: 1487 пъти

ОБЩИНА ГЕРБ-ПОМОРИЕ НЕ СПАЗВА ЗАПОВЕДИТЕ СИ! ПОДЛУДЯВА ПОМОРИЙЦИ И ГОСТИТЕ НА ГРАДА С РЕМОНТИПо средата на лятото от Община Поморие решиха да запълват дупките в града. Още вчера "Зад кулисите" получи сигнал, че асфалтът на автогарата в квартал "Свети Георги" се реже - "...елате да видите какво правят пак от Общината! Ужасен шум, режат асфалта, кълбета прахоляк се носят във въздуха, вратите на магазините са затворени, няма клиенти...никой не минава от тук...", се жалваха разгневени поморийци, пожелали анонимност по обясними причини.
Няколко пъти са звъняли в Община Поморие, но е нямало "компетентно" лице, което да обясни защо са решили точно по средата на сезона да кърпят пътната настилка. След няколко обаждания се намерил "смелчага", който оправдал недопустимите действия с постъпила подписка от граждани, които настоявали да се изравни асфалтът в този участък. Дали е така или това е поредният гербаджисйки спектакъл, няма никакво значение. Едва ли, ако изобщо има такава подписка, авторите й са настоявали точно през юли да си причинят това. И, като стана въпрос за подписка, нима кметът на ГЕРБ забрави, че има подписка за неговата оставка още от преди година, но не сме забелязали да се въодушеви и изпълни желанието на подкрепилите я 2000 човека.

Поморие е курортен град "първа категория", но по нищо не личи, че е така, освен по данъците и таксите. Пътната настилка е в отвратително състояние, но къде си бъркаха цяла зима и пролет общинските капацитети и най-вече "селскостопанският инженер" по строeжи, крепежи и асфалт - "лява ръка, десен джоб", заместник-кмет Кунчо Гайдов, че не я оправиха, когато му беше времето. Още повече, че до преди месец и половина се изпълняваше проект "Воден цикъл", в който е заложено разкопаните по проекта улици да се асфалтират. Здрасти, че бързам. Улиците само се закърпиха - грозни кръпки, неравности и дупки. Нищо общо с това, което поморийци имаха като очаквания за пътната настилка след прехваления проект, след който като завали дъжд от каналите излизат лайна.

Между другото, Кунчо Гайдов отдавна трябваше да бъде уволнен по ясни за всички поморийци причини, за които се чака отговор от прокуратурата по преписка. Но стиска ли му на кмета да се отърве от много добре информирания си подчинен, личен избор. "Зад кулисите" обаче ще го светне, че когато ножът опре до кокала, "кунчогайдовците" първи ще свидетелстват, за да излязат чисти от септичната яма, в която до един са се набутали.

На фона на слабия туристически сезон, Община Поморие не само не работи в интерес на поморийци, а точно обратното - пречи.Полага асфалтови кръпки, шуми, вдига прахоляк, нарушава собствените си заповеди за забрана на шума и строителните дейности, а отгоре на всичко в края на стария град строи рибарско пристанище по европероект. Вероятно ще се опитат да се измъкнат с поредния пошъл "етюд", че ремонтите са наложителни. Но този цирк вече сме го гледали.

След всичките си изцепки и издънки, скопосаха и крайбрежна алея. Грозна, сива, мрачна крайбрежна алея. Без осветление, без пейки с навес, без подстъп до нея. Бетон. Гол бетон. "Реновиран" кей, на който не могат да акостират кораби. Подмяна на ВиК мрежата, изграждане на пречиствателна станция и дълбоководно заустване на отпадъчни води за 96 млн. лева, а като завали, от каналите излизат лайна. Полагане на чакъл и асфалт на улиците вместо 35 и 6 см, по 10 и 3 см, за да са "по-здрави и издържливи", сигурно, или някой да си прибере разликата в количествените стойности?

Това представлява управлението на ГЕРБ в Поморие - курорт от национално значение, първа категория. И същият кмет се стяга за още един мандат, след преминалото му управление в протести и дела срещу Общината. С какви очи, само той си знае.
Наглостта и простотията са безгранични.

ZADKULISITE.COM
не герб написа на 16/07/2015г. 22:48ч.
Такава община-герб е и Смолян.Кмета Мелемов за да прикрие некадърността на един директор на ученическо общежитие-Билянов и в нарушение на нормативни документи предложи и бе закрито филиал на общежитието.Така много ученици на есен ще бъдат на улицата с переспективата да не продължат започнатото си образование.На всякъде където управляват гербаджии е едно и също-по комунистически и комсомолски.


Вълк написа на 11/07/2015г. 10:17ч.
Както всяка година и тази ще работят цяло лято, на кой му пука че някой няма туристи или магазина не е посещаван. На 25.10.2015 ще видят гласове в други посоки от тяхната, нито един кмет до сега не си е позволявал да проваля сезона на хората(винаги имаше жандармерия срещу Пени и спираха всички камиони). Тези освен че работят вместо да дават пример на строителите оставят приближени строителни фирми също да правят това-зад Софарма има строеж със скеле и работниците си ходят по скелето и подвикват на преминаващите туристки.


ivo написа на 11/07/2015г. 02:58ч.
Neznam zashto tolkova pliuete po aleksiev toi e mn po dobar izbor ot truhchev I zlatanov koito bukvalno ebaha mAikata na pomorie psk I pomorie nikoga e nqmal mn turisti vishte nesebar sl brqg sveti vlas daje I ravda tam veche e dr neshto no ima I stabilni investituri


гражданин написа на 10/07/2015г. 23:43ч.
Щяхте да сме смешни с това сайтче ако не бяхте жалки,хубавото е обаче, че никой не ви се връзва на глупостите !


Помориец написа на 10/07/2015г. 23:17ч.
Парите трябва да се усвоят щото знаеш ли повече може да не сме там,никаква разлика с предишните управляващи-до последно ще харчат.
Име:

Коментар:Моля попълнете капча кода по-долу
captcha

Меню