Интервюта

26 May 2015

Прегледана: 1954 пъти

МОНИКА МАКОВЕЙ: НЕ ЗНАМ ЗАЩО ГЛАВНИЯТ ПРОКУРОР НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ОТЗОВАВАН. ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ, ЧЕ ИМА ЛИЦЕ, КОЕТО НЕ ИЗПЪЛНЯВА СВОИТЕ ЗАДЪЛЖЕНИЯМоника Маковей в интервю за ClubZ: Чух, че според конституцията главният прокурор не може да бъде отзован от длъжност за седемте години на поста си, независимо от това какво прави или не прави. Не знам защо е така. При положение, че има лице, което не изпълнява своите задължения - и ако въпросът е има ли на официално ниво борба срещу корупцията - отговорът в този случай е: не, в България няма.

Дейността на главния прокурор трябва да бъде отчетна. И той трябва да бъде отзован. Тази възможност трябва да съществува. Ако това го няма в закона, е много лошо. Но по мое мнение Висшият съдебен съвет трябва да може да го направи при всички положения. Да седите 7 години на поста си без да правите нищо и без да се отчитате - това не е демокрация.

ZADKULISITE.COM

Колаж: Иво Ангелов
zlatka написа на 27/05/2015г. 11:22ч.
SRAM,SRAM i POZOR !!!


Петър написа на 27/05/2015г. 06:57ч.
Тези, които не искат промяна на Конституцията и говорят глупости, че нямало да има ефект от това са същите изроди, които са я измъдрили и не искат промяна, защото това ще ги лиши от блаженствата на Нацията.


ББ до ДП написа на 26/05/2015г. 22:01ч.
Каква демокрация нали Луканов е писал конституцията оня който сложи на картата и ДПС
Име:

Коментар:Моля попълнете капча кода по-долу
captcha

Меню