Общество

16 May 2015

Прегледана: 1163 пъти

СТИЛИСТИКА "ЦЪРВУЛ И ШАЯК"Наобиколих двама-трима от селкорите си. Бедна ви е фантазията! Не знаете какви кървави битки се вихрят по селата. За кметските избори, разбира се. Разни емисари на ГЕРБ, БСП и други отломки нищожни от политическата ни система буквално се прескачат из околията. Редят листи много преди официалния старт на кампанията. Съветнически и кметски постове се продават, като на Женския пазар в София. Надвикват се, не спазват елементарно приличие и много лъжат. От сега се договарят коя партия колко агнета и телета ще подхвърли на съответния електорат. Мръвката, естествено, ще бъде придружена с много пиене.
Циганските оркестри също тръпнат в очакване на еднодневната си жътва. Времето направо е спряло. Някъде по средата между края на 19 в. и началото на 20 в. На хората не им пука за разни портиерски записки, банки и пр. аристократични столични новини.
Интриги пълзят по кръчмите, размахват се компромати, свързани с откраднатото през отиващия мандат. Нивото е цървул и шаяк. Народът пуши евтини контрабандни цигари, пие на корем
Най-яростни и агресивни в очакванията си са хората от едно добре ситуирано мнозинство. Живеят с осъзнатото самочувствие, че нещо наистина зависи от тях.
Яд ме е, че Алеко няма достоен наследник. Толкова материал се е насъбрал за описване. Чергата е безумно шарена.

Любо КОЛЬОВСКИ


Име:

Коментар:Моля попълнете капча кода по-долу
captcha

Меню