Общество

30 April 2015

Прегледана: 732 пъти

НИКОЙ НЕ НИ БРЪСНЕ И ЗА СЛИВА...Това е истината, приятели, "патриоти" и политици нашенски, които мислите,че всичко на този свят се върти около България.
На никого не му пука за нашата страна. А и какво друго да искаме, след като ние мълчим и дори глас не надигаме за геноцида над българския народ и особено над пенсионерите.
Ето, по френски централен новинарски канал говори Пиер Московичи, еврокомисар по икономиката.
Водещата го пита за Гърция, как така новото правителство в това състояние,в което се намира, вместо да следва препоръката на ЕС за стриктни икономически мерки, тоест икономии, увеличава ...минималната заплата!!!И по този начин Сириза изпълнява политическото си обещание. И дали Европа ще трябва да плати за това поведение на Ципрас.
Очаквах французинът да започне да критикува Ципрас, но... Той го...оправда. Като каза,че гърците били...бедни...И Европа трябва да им помага.
И Московичи добави - има и по-бедни страни в Евросъюза от Гърция...
Тук вече подскочих - ха,ето сега еврокомисарят по икономиката ще спомене България,моята родина,най-бедната държава, в която милион и половина души "живеят" с под 70 евро на месец! Представяте ли си, 70 евро, а най-ниската надница във Франция,страната на еврокомисаря, е...75 евро, да, на ден... .Хайде, г-н Московичи...
Но не би!
Московичи каза - има и други бедни страни с ниски заплати като прибалтийските...
Водещата го попита дали това означава, че ЕС ще даде исканите от Гърция 5 милиона евро помощ.
Московичи каза - да, защото ние не искаме Гърция да напусне съюза.
Това е, дами и господа, честито ви "светло" бъдеще, за което добре сте се погрижили.Като си траете за истинското си дередже и се подигравате на гърците.
Каквото повикало, такова се обадило.
И какво излиза - гърците си увеличават заплатите и доходите , а ние, голтаците, които от десетилетия мием задниците на съседите, за да оцелеем, продължаваме да стягаме колана и да бъркаме в кофите за боклук?!?
И Европа изобщо да не ни бръсне и за слива, да плаче за гърците, тоест за нашите господари, за прибалтийските страни, а за нас и дума да не обелва.
Вие изобщо давате ли си сметка какво всъщност значи това? Че ние не съществуваме за ЕС, че те не искат и дори да ни знаят...
Да, България - държавата на анцунга, на мълчанието и на осребрения "патриотизъм"...
И докато гърците с увеличени заплати продължават да се жалват, то ние, българите, слугите гръцки, ревем от възторг - България е велика!
Сбъркана държава, сбъркан народ...
О, простете, аз сбърках -велика държава, велик народ... Който живее най-бедно, слугува на " бедните", но е горд, горд,горд... На гол тумбак чифте пищови.
И никой българин не се замисля, че човешкият живот е един-единствен, просто един програмиран отрязък,който непрекъснато се стопява...И че животът е днес. Днес,българино, а не утре... Защото "утре" може изобщо да няма за теб...

Димо Райков


Име:

Коментар:Моля попълнете капча кода по-долу
captcha

Меню