Общество

17 April 2015

Прегледана: 756 пъти

ЦВЕТЕЛИНА БОРИСЛАВОВА КАТО „СИВ КАРДИНАЛ“ В ЛУВЪРАБанкерката Цветелина Бориславова, която държи банката БАКБ, е новия модел „ТЯ“ и сив кардинал в правителството. Това се тиражира из средите на Реформаторския блок. Бориславова продължава да е близка до премиера Бойко Борисов въпреки, че не живеят заедно от няколко години. Това стана ясно по време на откритата в Лувъра в Париж изложба за тракийските царе, където Цветелина изненадващо се появи. В първото правителство на Борисов тя не ходеше по публични събития на премиера. Но подкрепяше и се твърдеше, че са лично нейни хора тогавашните министри на енергетиката Трайчо Трайков и на финансите Симеон Дянков, които в много случаи играеха срещу Борисов.

Ситуацията сега в Лувъра показва, че са стоплили отново отношенията си. Сред средите на реформаторите дори се говори, че има влияние над групата на ДСБ в парламента, Радан Кънев, „Протестна мрежа“, здравният министър Петър Москов, вицепремиерът и вътрешен министър Румяна Бъчварова, външният министър Даниел Митов. В Париж тя демонстрира близки отношения и с министърът на туризма Николина Ангелкова, с която се носеха заедно и не спираха да си говорят. През цялото време Ангелкова се мазнеше на бизнесдамата, която държи курорта Пампорово и няколко хотела там.
Цветелина Бориславова играела съществена роля при реденето на този кабинет, включително и на ниво зам.-министри. Дори се говори, че е сив кардинал на Бойко Борисов.

Милена Стоянова
Източник: Afera.bg

Колаж на лувърците: Иво Ангелов


Име:

Коментар:Моля попълнете капча кода по-долу
captcha

Меню