Градът

20 May 2014

Прегледана: 1246 пъти

Зли кучета нападат хора в Поморие до "Сънсет Ризорт"! Какво работят в "Обществен ред и сигурност", кмете?"Свирепи кучета ме нападнаха и ухапаха днес на 200 метра от дома ми", сподели потърпевшата поморийка Николинка Стайкова пред zadkulisite.com

Жената отивала на разходка край морето, когато две агресивни черни кучета се хвърлят върху нея до жилищната кооперация срещу хотелския комплекс "Сънсет Ризорт" /Холандското селище/ на входа на Поморие. На помощ се притекъл пазачът на новострояща се сграда. Според Николинка Стайкова, той е познавал кучетата. "Ако не беше пазачът, щяха да ме разкъсат!", разказа потърпевшата.
Пазачът твърдял, че кучетата са улични, но Николинка Стайкова, която от 10 години живее в тази част на града, е на друго мнение. "От години тези кучета са там и когато минават хора се нахвърлят и хапят."

Николинка Стайкова е потърсила веднага медицинска помощ в Бургас след ухапването, където и поставят ваксина против тетанус. В болницата нямали средства за ваксини срещу бяс.

"Кучетата са безпризорни, големи, черни и изключително агресивни. За съжаление, не съм единствената потърпевша от набезите им. Моля, Общината да вземе спешни мерки, за да предотврати в бъдеще подобни инциденти" е написала във входираната жалба до Община Поморие пострадалата жена.


ЗАД КУЛИСИТЕ.coм пита кмета на община Поморие Иван Алексиев: Какво работят в създадената от него общинска дирекция "Обществен ред и сигурност" назначените шест на брой лица (вижте ТУК)?! Обикалят с общинската джипка на наши разноски, за да си пазарят в "Пени" или се грижат за реда и сигурността на гражданите и гостите на Поморие? Кучетата не са там от вчера и са между 2 и 7 на брой!
Мрън-мрън написа на 22/05/2014г. 07:12ч.
Ако вие сте наясно с проблемите на този град - кандидатирайте се за кмет. Дори и селянията не е това, което беше... Свикнали сте все да гледате в чуждата купичка. Завист , омраза, вътршно сте гнили


Когато някой не знае какви са проблемите на един град, не се кандидатира за кмет написа на 21/05/2014г. 23:22ч.
Безплатни идеи няма. Никой не е длъжен да им сигнализира за всяко нещо. Избрани са затова - да си вършат работата, което явно не им се отдава. Селянин дори не е обида, а похвала, защото хората, които живеят на село са чисти, искрени, грижат се за животни,за растения... много по-близо до природата са. А относно предпоследния коментар - личи си кой е селяндур, кой селянин и кой гражданин.


Selfie написа на 21/05/2014г. 23:03ч.
Колкото по - малък е града, толкова повече е и селянията. Това си личи и по коментарите ви , драги съграждани( съселяни ). И да ви се вярва и да не ви се, което ми е все тая ( по принцип) - Община Поморие работи! Работят и всичките й служители.Преди да ме нападнете , че работя в общината , ще ви разочаровам - уви, не работя там! На кривият космонавт - космосът му бил виновен. Подайте сигнали , жалби , уведомете някои за проблемите. Не само да плюете на злобни подмятания наедно със семките пред блока. Когато сезирате някои и когато той не отреагира адекватно - тогава мрънкайте! Сега просто си чешете злите езици... Която и да е дирекция в общината, няма как да знае за проблемите ви ,ако самите вие не отправите своите жалби и сигнали!


Поморие няма нужда от такава дирекция и такива служители написа на 21/05/2014г. 00:37ч.
Служителите в тази дирекция нямат право да ти поискат лична карта, не си длъжен и да им я показваш! Какво ще предотвратяват, кой от кого ще пазят? Това е глупава герберска дирекция за назначаване на потенциален електорат и роднини! Като обикалят поне да следят за такива неща, да сигнализират, където трябва. Обикалят катомухи без глави с общинската кола като напушени тинейджъри. Какво са свършили за 3 години? Колко престъпления са предотвратили? Как опазват обществения ред като са само до 17 часа на работа? Да не би в 17 всички да се си лягат, престъпниците да спират да крадат, кучетата да не хапят. Изобщо - защо градът е пълен с улични кучета, а за домашните няма обозначено място, оградено, където да се пускат да бягат? Цялото управление на Алексиев е такова - никакво. Като него! С какъв бизнес не се е захващал този човек и не се е провалял?! И с общината крайният резултат ще е налице. Нещо предвидимо и очаквано. Екипът му е съставен от мишоци, които от нищо не разбират. Масаджии и куртизанки. Общината не кръчма, обаче!


Asya написа на 21/05/2014г. 00:00ч.
Съгласна съм ,че е крайно време да възпитаме у себе си една добра гражданска позиция, която би била само в полза за разрешаването на наболели въпроси и предотвратяването на подобни инциденти.НО ЕДВА ЛИ Е ТАЙНА ФАКТА,че почти във всеки строеж обитават бездомни кучета, които много често проявяват агресивност и е много странно,че общината и Обществен ред не се самосезерат и чакат да се случи инцидент за да вземат мерки!


ivo написа на 20/05/2014г. 23:04ч.
Предлагам в Обществения ред да назначат роботи Киборги за да решим проблемите с разноските джипката и пазаруването.Стига евтин популизъм.


коко написа на 20/05/2014г. 22:45ч.
Има фирма към Общината която се занимава с бездомните кучета .Хора като имате сигнали или сте застрашени от бездомни кучета уведомявайте Община Поморие или Обществения ред.


някой си написа на 20/05/2014г. 20:46ч.
какво става с фирмата която се занимава с бездомните кучета в Поморие? кой я контролира? на кой телефон да подадем сигнал? не са кучетата само там !кой отговаря изобщо за бездомните кучета в гр.Поморие? тези от обществен ред какво могат да направят да тръгнат с примките или с пушките, тази женица дето е пострадала, която живее от 10 години там няма ли на кой да каже или общината и е далече?10 години тормоз от кучета бездомни и сега ......


Asya написа на 20/05/2014г. 20:22ч.
Нелепо е ,че такива инциденти все още се случват и няма адекватна превенция. Жалко е ,мерките винаги са закъснели!
Име:

Коментар:Моля попълнете капча кода по-долу
captcha

Меню