Общество

13 April 2015

Прегледана: 1151 пъти

Шофьор от Софийска районна прокуратура е извършителят на инцидента с колоездачиСлед публикацията - И БЛЪСНАТИТЕ КОЛОЕЗДАЧИ ЗНАЯТ, ЧЕ ПРОКУРОРИТЕ СЕ ПРАВЯТ В БАНКЯ!, от Прокуратурата изпратиха следното съобщение:

По повод публикации в медиите и в социалните мрежи на клип, отразяващ инцидент между водач на лек автомобил, представял се за прокурор, и велосипедисти, по разпореждане на главния прокурор Сотир Цацаров са предприети незабавни действия за установяване на самоличността на водача.

Със съдействието на полицията е установено, че лицето, управлявало автомобила „Мазда”, работи като шофьор в Софийска районна прокуратура. Спрямо него органите на КАТ са предприели предвидените в Закона за движение по пътищата действия, с цел налагане на санкции.

В първия работен ден /14.04.2015 г./ спрямо служителя – шофьор ще бъде започнато дисциплинарно производство. Ведно с това, районният прокурор ще възложи преценка на всички материали, събрани в 08 РУП – София, за образуване и на наказателно производство за хулиганство.

Ръководството на прокуратурата оценява такива действия като крайно несъответни на стандартите за прилично поведение в обществото и на пътя, и поднася извинения на гражданите, участвали в инцидента, предизвикан от служителя.

ZADKULISITE.COM


Име:

Коментар:Моля попълнете капча кода по-долу
captcha

Меню