Градът

15 March 2015

Прегледана: 951 пъти

Защо сградата на Община Поморие е превърната в "Двете кули" на Толкин - символ на злото и антихуманизма? В този град роби и крепостници никога не е имало и няма да има!Защо е тази конфронтация?
Защо е негативизма в отношенията?
Защо е Омразата и Злобата?
Защо е стремежът за налагане и неприемане на никаква друга различна позиция?
Защо са заплахите и компроматите?
Кому е нужно да се очерня и сатанизира всеки, който е с различно мислене и действия!
Защо е принудата, защо е насилието над тези, които се опитват да разчупят рамката на диктата, станал символ на това управление на града?
Защо са впрегнати срещу собствените си съграждани всички възможни средства за репресия и не се дава възможност за избор на никой да изрази мнение различно от наложените от управата?
Защо ако си различен, мислиш и разсъждаваш различно, работиш и създаваш по различен начин, несъобразен с управниците те обявяват за
Враг?

Защо е наложеното поведението на Господар и Самодържец на Общината и всички всичко в нея ?
Защо сградата на Общината е превърната в "Двете кули" (The Two Towers) от известния роман на Толкин - символ на злото и антихуманизма?
Защо се защитават със зъби и нокти интересите не на гражданите и фирмите на Поморие, а такива на чужди на нашия град и натрапени от някого структури?

Къде е логиката ?
Къде е смисълът на всичко това?
Това ли ни е нужно ?
Така ли трябва да живеем и работим?
Това ли искаме? Така ли ще възпитаваме нашите деца?
Това ли е примера?

Хората в този град не са лоши, те са мислещи и свободолюбиви, те са част от широкия свят. Морето ни е дало контактите с хората от различните държави и континенти. Ние не сме затворени в кутийка - ние виждаме, знаем, можем и няма нужда да ни се карат, да ни размахват пръст, да ни лъжат и заплашват. Ние нямаме страха на робите, боящи се от господаря! В този град роби и крепостници никога не е имало и няма да има! Ние можем да си отидем, ние можем и да останем в този град. Никой не може да ни спре!
Но защо ние да си заминем? Нека да направим друго!
Нека да счупим модела на насилие и принуда, да строшим ледовете, да си върнем спокойствието. Да се обединим в името на общите интереси, в името на доброто начало на Човека, в името на толерантността и човеколюбието, все неща на които са ни учили нашите учители в този град!
Нека да не останем разединени на партии, на лагери, на групировки! Нека се обединим, да се променим за добро!
В Името на доброто, в името на спокойствието, в името на нашите деца, да си протегнем ръка и сами да променим настоящето си и спокойно да погледнем в бъдещето си ....
Това е мое виждане, моя мечта , не ангажирам никой с нея и много ми се иска да се сбъдне!

Д-р Васил Костадинов
Чапаев написа на 24/04/2015г. 07:27ч.
Така е другари! КаKво му е изобщо европейското? Поморие се напълни с руснаци, с руски олигарси, руски хотели, руски квартали, руски магазини, руски заведения, руски мутри, руска мафия. За българите не остана и въздух за дишане. Вън алкашите от Поморие. Властта да си ги взима и да ходи в Сибир, да си върнем града!


Lazar написа на 16/03/2015г. 01:25ч.
Докторе,моите уважения,но като изпуснеш края се валяш в пепелта. Андрешко е хитър,а с надхитряване не може да има хармония.
Име:

Коментар:Моля попълнете капча кода по-долу
captcha

Меню