Градът

17 May 2014

Прегледана: 1374 пъти

Общинският съвет на ГЕРБ в Поморие приема незаконосъобразни решения, за да не фалира общината поради "кадърността" на кмета. Поморийци готвят протестВ деня на обнародването в Държавен вестник на промените в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие, кметът Иван Алексиев побърза да внесе докладна за свикване на извънредно заседание на Общински съвет - Поморие, за да не изтърве крайната дата 15.05.2014 г. и да удължи срока на строителството на територията на общината.

Но общинските съветници, кметът и юристите в общината /27 човека са назначени в правната дирекция, освен това кметът Иван Алексиев е наел отделно адвокатска кантора + 1 адвокат на свободна практика/, или четат закона както дявола евангелието, или мястото им е другаде. В частта от Закона за изменение и допълнение на Закона за устройството на Черноморското крайбрежие, засягаща и Поморие, изрично се посочва:

§ 14. Член 15 се изменя така:
Чл. 15. (1) Забранява се извършването на строителни и монтажни работи в националните курорти по Черноморското крайбрежие от 15 май до 1 октомври.
(2) Извън случаите по ал. 1 периодът и териториите по Черноморското крайбрежие, в които се забранява извършването на строителни и монтажни работи, се определят от общинския съвет по предложение на кмета на общината. Решенията на общинския съвет се приемат ежегодно не по-късно от 1 март на съответната година и се обявяват на интернет страницата на общината.
(3) В случай че общинският съвет не приеме решение в срока по ал. 1, извършването на строителни и монтажни работи в курортните територии на населените места, курортите, курортните комплекси, ваканционните селища (вилни и туристически селища) и къмпингите по Черноморското крайбрежие се забранява от 15 май до 1 октомври.
(4) Изключение по ал. 1, 2 и 3 се допуска само за неотложни аварийно-ремонтни работи и геозащитни мерки и дейности

Вероятно от Общината използват вратичката в чл.15(4), че се допуска строителството "само за неотложни аварийно-ремонтни работи и геозащитни мерки и дейности". Такива в Поморие - НЯМА.
Всичко се върти около едни 96,7 милиона европейски пари, отпуснати по оперативна програма за реконструкция и модернизация на пречиствателна станция за отпадъчни води и подмяна на ВиК мрежата.
Но това не са неотложни строителни дейности. А спасителна операция на общинските съветници за кмета от ГЕРБ Иван Алексиев. Последствията за него може да тръгнат в друга посока, ако европейските пари за проекта не се върнат.
В другите общини този вид проекти вече са финализирани.


В Поморие ремонтните дейности трябва да приключат до края на 2014г., каквито са изискванията на ЕС, но тук едва сега започват. В търсене на точните фирми за изпълнение на обществените поръчки по проекта се изгуби ценно време, а ощетените фирми заведоха дела в КЗК. Ако до края на декември отпуснатите пари не се фактурират, ще трябва да се връщат. Така община Поморие ще бъде изправена пред фалит, защото е много вероятно част от парите да са изтекли другаде.

Длъжни ли са гражданите да проявят разбиране и този път за сметка на собствения си джоб, заради поредния провал в управлението на кмета на Бойко Борисов?

Ето го и решението на Общински съвет - Поморие / с мнозинство ГЕРБ/, което беше закрито и не бяха допуснати журналисти:

Общински съвет Поморие, на свое извънредно заседание, даде съгласие срокът за строителните и монтажните работи на територията на гр. Поморие и гр. Ахелой да бъде удължен до 15.06.2014 г.

Във връзка с изпълнението на проекта „Реконструкция и модернизация на пречиствателната станция за отпадъчни води (ПСОВ) – Поморие и реконструкция на ВиК мрежа на гр. Поморие”, от 15.06.2014 г. до 15.09.2014 г., ще се изрършват строителни дейности в следните райони на територията на гр. Помоие...(вижте ТУК).

В дневния ред на закритото заседание са посочени само две точки. Няма "текущи" или "разни", а на място са включени още няколко точки за разглеждане и приемане! Може би това обяснява недопускането на медии.

Казано накратко - лятото ще се разкопава, гостите на града ще бъдат подложени на воден режим... - ще бъде провален туристическият сезон, който в Поморие е само месец и половина.

При така взетото решение е пропусната и една съществена подробност!

Чл.15.(1) забранява извършването на строителни и монтажни работи в НАЦИОНАЛНИТЕ курорти по Черноморското крайбрежие от 15 май до 1 октомври. С РЕШЕНИЕ НА МС № 153 ОТ 24 ФЕВРУАРИ 2012 Г. за обявяване Списък на курортите в Република България и определяне на техните граници, Поморие е в графата на курортите от НАЦИОНАЛНО значение (виж ТУК), което превръща моментално решението на ОБС - Поморие в НЕЗАКОНОСЪОБРАЗНО, в противоречие на чл.15(1) от
Закон за изменение и допълнение на Закона за устройството на Черноморското крайбрежие (вижте ТУК).

От тук нататък всичко зависи от Областния управител Павел Маринов. Поморийци се организират в социалните мрежи за протест пред Община Поморие и Областна управа. Местните жители разчитат изцяло на краткия туристически сезона за попълване на семейния си бюджет. Разкопаването на града за подмяна на ВиК мрежата ще прогони туристите.

Кой би издържал през лятото да отмаря в черноморския град - подложен на воден режим и грохота на тежкотоварна техника?! (вижте ТУК)


ЗАД КУЛИСИТЕ.coм

снимка: Фейсбук
гражданин написа на 03/10/2015г. 10:18ч.
И да стачкувате файда в тази държава май няма.Когато дойдат избори ги накажете с вашия глас и тогава кметът- цар ще остане само баничар.


неутрален написа на 30/05/2014г. 15:30ч.
Да го духате, прзноглавци.Така никога няма да живеете по добре,много злоба, много завист обсебени от негативизъм.Сами си го правите.


до булгаристан написа на 25/05/2014г. 08:25ч.
Кое е глупости и лъжи че Джингов е братовчед на кмета или че проси редовно парични помощи за детето си от общината все едно е беден или другите деца в общината са калпави и некадърни.Глупости и лъжи е финансовия тормоз над поморийските рибари, до преди Алексиев никой кмет не им е искал пари за местостоянки на лодките, между другото изградени и с техен труд.Глупости и лъжи са хвърлените около 500 000 лв за синя зона и около 150 000 лв за велоалея и двете вече не съществуващи.Глупости и лъжи е че при ремонта на няколко училища в общината през 2012г поръчката бе дадена по нареждане на ГЕРБ от София на фирма близка до Васил Божков(Черепа) и нито един помориец не е участвал с труд(един пирон не е забил така да се каже). Глупости и лъжи е че Дечо Стайков е с диплома 3 и малко и като заместник председател на общински съвет взима месечно над 1000 лв заплата за нищо, за сведение преди години когато Емил Манчев беше председател водеше се на половин бройка и получаваше около 200-250 лв. ,нали уж по избори говорят че го правят за общото благо. Глупост и лъжи е че в общината с нагласени конкурси се назначават само членове на ГЕРБ и роднини без нужното образование, квалификация и опит. Глупости и лъжи е че повечето общини по черноморието вече приключиха с водните си цикли, а при нас Алексиев лъже като дърт циганин има ли разрешение няма ли, кога ще започва колко ще продължи и т.н. и е на път да провали туристическия сезон с разкопки и безводие. Не можаха ли да предвидят че след като има търг ще има печеливш ще има и губещи и вероятността те да обжалват, но явно са заети с мисли за собственото си финансово благополучие или просто толкова си могат - прости са. Мога и още много други неща да изреждам от смешното управление на Алексиев и ГЕРБ в Поморие, ако искаш ги приемай важното е че повечето поморийци вече го разбраха и няма да им го простят никога.


Bulgaristan написа на 24/05/2014г. 18:32ч.
Все ще се намери някой злобар да говори глупости и лъжи, ниско ниво, много ниско наистина.....


Наградата е за ГРАНД ХОТЕЛ ПОМОРИЕ! Невежи сте! написа на 24/05/2014г. 15:08ч.
Питайте дали са давани общински пари за рекламиране на частни хотели в Поморие! Включително за СПА-форума в Поморие, който се проведе миналото лято тук. Наградите се купуват, глупчовци! Гледайте по броя на туристите, които идват в Поморие. Вместо да сме целогодишен курорт, се радваме на туристи само през лятото и то не през целия сезон. Много сте лесни за манипулиране, но това вероятно се дължи на интелектуалните ви способности. И Боко го въздигаха на пиедестал всички медии, но народът го изгони с камъни от МС.


Congratulations написа на 24/05/2014г. 14:46ч.
http://radiomilena.com/2013/34307/%D0%BF%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D1%80%D0%B8%D0%B5-%D1%81-%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%B7%D0%B0-%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B8%D0%B2%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D0%BF%D0%B0-%D0%B4%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B8/


До Мони написа на 24/05/2014г. 07:28ч.
Да ще привлече вниманието на ДАНС и кмета баничар ще е в пандиза.


Moni написа на 24/05/2014г. 00:44ч.
Този сайт скоро ще привлече вниманието на Данс и това ще е края на детските ви игрички....


bylgaria написа на 21/05/2014г. 23:58ч.
Moga da kaga che v tozi sait se obiaviavat statii i kometari koito sa mnogo golemi glyposti,Mislia si che edna proverka na DANS shte ystanovi do kolko e zakonen tozi sait i kakva nezakonna deinost se prikrivat v deistvitelnost.Zashtoto vsichkite tezi komentari za prorachnosi i blia,blia,blia a se kriem kato mishki po dypkite.Komentirate za chesnost a parite koito shtipete i pribirate ot saita horata mi se stryva che nishti ne znaiat.No....ako DANS naychi shte stane mnogo lnteresno...


gogo написа на 21/05/2014г. 23:42ч.
Nie znaem,znaem mnogo,Pomo ili Homo...kogato choveka ima opit znae mnogo neshta.Vaptosat e kato se znae kakvo predstavliava i sam samichak si napravi kritichna i analitichna precenka na givota ,dali sagaliava za neshtata koito e napravil i dali ima pravo da dava ocenka za neshta,temi i vaprosi za koito.....sam samichak e na drygo mnenie i go e kazval na glas.Sazaliavam no tribvashe da te izdam....licemerieto e nai dolnoto neshto


mimi написа на 21/05/2014г. 23:32ч.
Dali e taka,nikoi ne znae


Pomo написа на 18/05/2014г. 11:54ч.
Баничарят кмет освен да фалира градът ни друго не може да направи. Подлогите му от общинският съвет много са прости и му помагат да фалира Поморие . Много им стана , дано скоро станат клиенти на прокуратурата . В бурският затвор много ще им се зарадват.


govoritel написа на 17/05/2014г. 16:44ч.
уважаеми граждани на Поморие когато 3 жени стачкуваха пред общината и феодаларветгопоказателя ги съдят много малко хора ги подкрепиха.Сега когато се засяга интереса вече и на много граждани и бизнес да стачкуваме. Кой ще организира!!!!!!! Страха е във всеки да не си загуби работата бизнесалКонсултативния съвет към феодала са само клакьори те имат лични интереси а не граждани които милеят за Поморие.Съветници и консултативен съвет и администрация повече от гражданите на срещата за езерото от строителните работи на Стоянтжов и Събев всичко с траби се исипва в езерото.Зад мястото за птички феодала прикрива действията си.Хем със зелени балкани ,хем с сдружение Балгарко черноморие.Зависи кой ще даде по голяма комисионна.Края ти се вижда и не пали на четварт.
Име:

Коментар:Моля попълнете капча кода по-долу
captcha

Меню