Градът

09 March 2015

Прегледана: 1078 пъти

КАРИЕРНИ ТЕХНОЛОГИИ 4 Мумията се завръща или: Кой има полза от мартенските снеговалежи?Някакви хора, самообозначили се като общественици, вдигат шум в последните дни и заявяват, че "негово величество" Симеон Саксккобургготски е крайно време да се завърне на политическата сцена и да оправи бъркотиите, предизвикани от бездействието на ГЕРБ. Политическата банда, която триумфално се завърна на сцената, след като но 5 октомври миналата година уж спечели изборите.
Кабинетът на "Борисов 2" месеци наред боксува и излъчва изпразнени от съдържание послания за реформи, а в действителност не произвежда никакви действия и не предизвиква никакви промени. В пространството се хвърлят някакви шлифери и какви ли не нискокачествени политически продукти. С една единствена цел: Запазване на статуквото на всяка цена. Поне до деня на провеждане на местните избори през октомври.
Лъжата и измамата са неизменен атрибут в говоренето на Борисов. Той е виртуоз в тая дисциплина. Когато види зор, набеденият за генерал и доктор на науките "политик", винаги намира начин да отклони вниманието на публиката.
И ето, сега някакви "общественици" и "интелектуалци" набутват в лицата на хората идеята Симеон Втори, както величествено титолуват своя патрон, да се завърне в политиката и да ни оправи за еди колко си дни. Нали не сте забравили, че след Тато, Симеон "Втори" е вторият съществен работодател на Борисов?
Несъмнено, Борисов, както работодателите си, силно се надява на това, че хорската памет е твърде относителна категория и че тая категория лесно се поддава на влияния.
Завръщайки се във властта, Борисов реставрира десетки съмнителни типове и ги възстанови на постовете им. И реализира мечтата си да е едновременно премиер, министър на вътрешните работи и главен секретар на МВР. Остана му само да осъществи и последната си индианска мечта - да стане президент на републиката.
В тая объркана само на пръв поглед ситуация е интересно само дали т. н. "цар" ще се върже и срещу какво ще приеме ролята си на мюре за избирателите.
А "обществениците" и "интелектуалците", въвлечени в тая махленска шашма, би трябвало сериозно да се замислят върху въпроса за собственото си присъствие в политическия ландшафт и да се оттеглят по бърлогите си, колкото е възможно по-бързо.
А мартенските снеговалежи и бедствия му дойдоха на Борисов като внезапен бонус, защото дадоха възможност на екипа му да имитира загриженост към народонаселението, като добре прикри собствената си некадърност, олицетворена от непочистените речни дерета и задръстените канализационни шахти.

Любо КОЛЬОВСКИ

Колаж: Иво Ангелов


Име:

Коментар:Моля попълнете капча кода по-долу
captcha

Меню