Детонатор

04 March 2015

Прегледана: 1115 пъти

"БОСТАН"-ЪТ КОМАНДВА "ПАРАДА". ТЕЖКИТЕ ЗАВИСИМОСТИ НА БОРИСОВ ОТ ДПС СE ПОТВЪРДИХА С ПРИЕТАТА ОСТАВКА НА ВЪТРЕШНИЯ МИНИСТЪР ВУЧКОВ!Оставката на вътрешния министър Вучков не е изненада, а нещо очаквано. Той категорично заяви, че иска кадрови смени в ДАНС и МВР и още на първото заседание на Министерски съвет, след почивните дни, ще постави официално въпроса пред премиера Бойко Борисов. Въпреки предварителното премиерско "НЕ!". Вероятно министър-председателят на България е с различни виждания от тези на вътрешния си министър Вучков. Отказът на премиера да смени главсека на МВР Светлозар Лазаров, шефа на ДАНС Владимир Писанчев и председателя на ДАТО - назначени при управлението на БСП и ДПС, с препоръки и по настояване на висшите функционери на ДПС, доведе до оставката на министъра на вътрешните работи Вучков.

От тук насетне Бойко Борисов ще трябва да дава обяснения пред коалиционните си партньори РБ, АБВ и ПФ, защо кадрите на ДПС в МВР и службите са толкова важни и има ли уговорка ЗАД КУЛИСИТЕ между него и Пеевски/Доган - кадрите на ДПС в МВР и ДАНС да не бъдат закачани, като в замяна ДПС ще осигури гласуването на "важните" закони, подкрепа за ГЕРБ на местните избори и лична подкрепа за Борисов в президентската надпревара през 2016 г.???

Посещението на директора на ФБР в София днес, седмица след приемането от НС изтегляне на 16-милиарден външен дълг, изобщо не е случайно и вероятно добре запланувано. Борисов изпълни един от поетите ангажименти към "белоглавите грабливи птици" и беше предобре възнаграден от директора на ФБР Джеймс Коми, който заяви, че "с министър-председателя Бойко Борисов мислят еднакво".
Колко му трябва на наш Ганьо - да го потупат по рамото и излъжат в очите, ама похвално!
ФБР директорът бе изпратен от янките в България, за да вдигне акциите на Борисов и правителството, в знак на благодарност за гласуваните от парламента 16 милиарда дълг. Но нещата не се получиха. Вучков подаде оставка, доказвайки че нищо не е такова, каквото изглежда. Управляващите партии са ГЕРБ и ДПС, а правителството не е спирало да се тресе отвътре.

Янките са напълно наясно със състоянието на МВР и българските служби. И тук е моментът Борисов да отговори - дали, ако парламентът не бе дал разрешение на правителството да изтегли 16 милиарда външен заем, ФБР директорът нямаше да отмени визитата си, а ДПС кадрите - сменени? Затова ли Борисов бе готов да хвърли за втори път оставка като премиер, за по-безопасно, ако не се гласува изтеглянето на 16 милиарда, вместо да се конфронтира с ДПС и отстрани кадрите им в МВР и службите?

САЩ и България мислят еднакво - България да бъде занулена, обезличена и хвърлена срещу Русия в интерес на първите.

ZADKULISITE.COM

Колаж: Иво Ангелов, СИЛА

Име:

Коментар:Моля попълнете капча кода по-долу
captcha

Меню