Общество

20 February 2015

Прегледана: 880 пъти

Велизар Енчев: Санирането плаче за Конституционния съдАко трябва да говоря политически за санирането, което предлагате звучи така - от данъците на едни хора ще се вземат пари, за да се оправят имотите на други граждани. Юридически обаче тази идея плаче много за Конституционния съд, защото се накърнява основно право. Това заяви независимият народен представител Велизар Енчев при разискванията за политиката на МРРБ за санирането на жилищните сгради.

„С парите на всички данъкоплатци се облагодетелстват не повече от една основа от хората, които ще получат саниране. Това противоречи на Конституцията, където пише, че всички хора се раждат свободни и равни по достойнство и права. Публична тайна е, че санирането ще засегне само 4-те големи града - София, Пловдив, Бургас и Варна, където кметове са от ГЕРБ и са надяват с тази мярка да спечелят отново.
От Камарата на архитектите казват, че организацията по обществените поръчки по програмата за саниране създава условия за корупционни практики. ако Патриотичния фронт подкрепят това, което става днес и законът за дълга, трябва да се прекръстят на Паричен фронт", заяви Велизар Енчев.

Име:

Коментар:Моля попълнете капча кода по-долу
captcha

Меню