Ринг свободен

16 February 2015

Прегледана: 1114 пъти

Някой да каже в какво се изразява руската заплаха спрямо България и защо членството ни в НАТО се извежда като едва ли не гарант за териториалната ни цялост?Някой да каже в какво се изразява руската заплаха спрямо България. Ще ни колят като османците едно време ли? Ще ни набиват на колове ли? Ще порят коремите на бременните ли? Ще бесят ли? Ще ослепяват всички? Ще ни забраняват религията, културата и т.н. ли? Ще ни налагат някакви непознати и немислими правила и стандарт на живот ли? Ще ни крадат ресурсите ли ? Ще ни връщат в каменната ера ли? Ще ни забраняват да ползваме електричество, компютри ? Няма да гледаме телевизия? Само 1 канал, черно-бял? Ще унищожат ... ИКОНОМИКАТА ли бе ????
Абе, точно преди няколко седмици, когато уж рублата летеше надолу и всеки момент чакахме Путин да падне от власт (така викаха демократите), по БТВ излъчиха репортаж от Москва. Някaкво СРЕДНОСТАТИСТИЧЕСКО семейство се оплакваше, че не може да си позволи по-голям апартамент, и сега заради лошия курс на рублата трябвало да се откажат от редовната си екскурзия до ... (казаха някaква екзотична дестинация, не като у нас редовните Гърция и Турция). И това освен неколкократните редовни екскурзии до Европа (колко средностатистически семейства у нас ходят по няколко пъти годишно на екскурзии в Европа и един път в годината на другия край на света? Че има такива, че и по-богати - има, няма спор. Ама то у нас и средната заплата била 800-900лв...

Въпрос - защо членството ни в НАТО се извежда като едва ли не гарант за териториалната ни цялост? Как ако не сме били в НАТО, вече сме щели да бъдем разкъсани.
Кой ще ни разкъсва? Турция?
Ми утре ако Турция реши да мести границата до Пловдив, никое НАТО няма да ни помогне бе. Къде беше НАТО в Кипър, когато Турция и Гърция, страни-членки на Алианса се сбиха за територия?
С НАТО и БЕЗ НАТО никой не ни гарантира териториалната цялост спрямо друга страна членка. Щото никъде в договорите на НАТО няма и кьорав ред "кво правим" при териториален спор между членки. Или к'во - Русия ще ни разкъсвала ? А, пак злата руска Империя ... дето се чуди как да ни цоца и цялата руска военна индустрия се издържа само от ремонтите на прословутите ни МИГ-ове ...
И не, че нещо, ама ЕС пък би ни жертвало за Турция. Турция е много по-голям икономически партньор за ЕС, отколкото сме ние. К'во като ние сме членове на ЕС, пък Турция не е ...
Ще се скарат на Турция, че действията и не са според европейскоатлантическодемократичните принципи, ще прочетат там някакви текстчета, как още ни смятат за приятели и семейство, ама .... сори. Бизнеса си е бизнес. Ще жертват жалкия ни глас в комисиите и там гласуванията на нива премиер/външен министър, а Турция от благодарност даже би подкрепила ЕС за безплатния подарък (границата до Пловдив). Или си мислите, че тва е фантастика? Че ще си бъдем приятели с настоящите и с тия граници до след 4 милиарда години, когато Слънцето се издуе до Червен Гигант и превърне планетата ни в топка разтопена скала?
Альооо, днес сме приятели с едните и врагове с другите, утре е обратното (а в нашия случай е много вероятно и да сме без приятели изобщо в даден период от време). Кой бе - САЩ ли ще ни спасяват бе? Оттатък Европа и оттатък Атлантическия океан? Дето имаме по-малка икономическа тежест в световен мащаб от някой американски щат.

Владимир Мицовхихихи написа на 31/08/2016г. 13:40ч.
Веско Илков написа на 09/03/2015г. 18:21ч. Върху България никой няма да хвърли атомна бомба, защото цената на бомбата е доста по-висока от цената на цяла България. хахаха много точно го каза пич -запомнете едно от България нищо не зависи просто,станахме комунисти щото Русия спечели втората световна,са сме демократи ,щот СССР загуби от САЩ студената война,просто не ни питат силните на деня кво точно искаме и не им пука ама хич за свирепа велика сила,кат нас-тва е ирония жалки сме


Петър написа на 10/03/2015г. 08:15ч.
Владимир, контрола над личността и неговите възприятия за случващото се около и в него, е много по жестока перспектива за теб и подобните ти! Ако не си запознат с близкото минало то потърси, разпитай и опознай Родината си и тогава изливай гнева си! Все още има живи свидетели на зверствата извършвани от Българи над Българи, заради убежденията си, като твоите примерно! Русия е окупатор и не е нужно да са тук след като нашите доходи изтичат там и това е доказателството, което търсиш, но не искаш да видиш и да възприемеш!


Веско Илков написа на 09/03/2015г. 18:21ч.
Върху България никой няма да хвърли атомна бомба, защото цената на бомбата е доста по-висока от цената на цяла България.


Цветан Ламбев Кръстев написа на 16/02/2015г. 23:52ч.
Пиша отново коментара който неможа да се публикува, че кода за сигурност бил невалиден въпреки правилното писане на всичко. КОМЕНТАР: Росен Плевнелиев не може повече да е Президент на България. Той да си събира багажа и да влиза в затвора. НАТО и Америка превърнаха България в централна мишена върху която може да се хвърли атомна бомба. НАТО ако мисли добро на България, то трябва да напусне България. Ако Америка иска да направи добро на България, тя трябва да си изтегли Американските Военни Бази от България. Русия ако щеше да унищожи България, досега да го е направила.


Цветан Ламбев Кръстев написа на 16/02/2015г. 23:24ч.
Когато не Ви харесва моя коментар, за да него четат другите хора, пишете кода за сигурност е невалиден. Всичко правилно попълвам.
Име:

Коментар:Моля попълнете капча кода по-долу
captcha

Меню