Общество

15 May 2014

Прегледана: 559 пъти

Турски хакери хакнаха сайта на Българската православна църкваХакери удариха сайта на Българската православна църква. Хакерската група се идентифицира като Milli Güçler (Национална сила). Сайтът на патриаршията е изчезнал, а на неговия адрес се вижда черен фон, върху който се вее турско знаме. "Официалният сайт на Българска Православна Църква е ударен в отговор на вандалското нападение над Джумая джамия в град Пловдив", пишат хакерите на сайта на БПЦ.

"Такива актове са настъпления срещу турско-мюсюлманското малцинство в България, това е и нападение срещу културното наследство на страната,защото джамиите са част от културата, те са част от културното наследство на България. Който и да е организатора, който и да стои зад тази варварска агресия трябва да знае че турско-мюсюлманското малцинство не е беззащитно и че има сили които бдят и са готови да го отбраняват", се казва още в съобщението на хакерската група.

"Мълчанието на Българската Патриаршия следва да се тълкува като мълчаливо съгласие с посегателствата над мюсюлманските религиозни храмове. Наказателните действие срещу враговете на турско-мюсюлманското малцинство от страна на Milli Güçler не са нито първи нито последни. Атаките ще продължават с пълна интензивност. Все по-често ще чувате нашия глас и ще виждате нашата сила. Milli Güçler иска да напомни че няма нищо против християнството и че удара представлява реципрочна мярка срещу зачестилите физически посегателсва над ценностите на турско-мюсюлманското малцинство", завършват от групировката.
Петър Петров

ХАШТАГ-BG


Име:

Коментар:Моля попълнете капча кода по-долу
captcha

Меню