Градът

24 January 2015

Прегледана: 1442 пъти

Ако само до преди месец г-н Алексиев можеше да бъде сигурен във втория си мандат, с всеки изминал ден това се превръща в химера. Все повече хора са на мнение, че ГЕРБ трябва да мисли за алтернативна кандидатураЗа Зоната на комфорт в Ръководството на Община в Поморие.
Едно от определенията за лудост е да правиш едно и също нещо отново и отново и да очакваш различни резултати. За съжаление, през последните 3 години хората, гледащи на света от прозорците на сградата на Общината в Поморие правеха именно това. За още по-голямо съжаление продължават да го правят и в момента, а по действията им е видно, че надежда за промяна в обозримо бъдеще няма.
Пред вид на това, че самия аз работих активно за промяна на статуквото на предните избори и допринесох в известна степен за това е повод да се замисля и в чисто психологически план да дефинирам проблема. Защо Човекът на когото вярвах аз и мнозинството от гражданите на Поморие започва стремглаво да губи доверието ни?

Според мен Ръководството на Община Поморие през последните 3 години влезе трайно в Зоната си на комфорт. Наличието на стабилно мнозинство в Общинския съвет, както и липсата на опозиция в лицето на групите на ДПС и БСП го накара да влезе в тази зона. Кметът и неговите заместници си стоят в нея и се чувстват удобно и комфортно. Но какво представлява тя? На какво се дължи? Защо е важно да я напуснат? Или поне периодично да излизат от нея! А най-добре да изградят механизъм, който да не допуска влизане в нея!
Зоната за комфорт е онова състояние на липса на тревожност, в което, използвайки ограничен набор от поведения Кметът получаваше относително стабилни резултати без да се излага на определени рискове.
Само по себе си това състояние не е нещо лошо. Какво по-добро от това да се чувстваш удобно, да изпитваш чувство за сигурност? Но това си има своите подводни камъни. Живеейки твърде дълго в Зоната си на комфорт Кметът и неговите заместници изпаднаха в определено статично състояние, докато животът /в частност обществото/ продължаваше да е динамичен. Или докато те стояха и стоят на едно място всичко около тях се движи и променя.
Позволявам си да направя паралел с бизнес средата, в която всички живеем. В конкурентната среда, в която работи собствената ни фирма, или на работното ни място, да стоим дълго в Зоната на комфорт означава да ставаме все по-неконкурентноспособни, все по-малко успешни за околните и за себе си. И ако в бизнес средата стоейки в Зоната на комфорт вредиш само на себе си, то когато си поел ангажименти пред Обществото и стоиш в Зоната за комфорт ставаш безполезен и дори опасен за него.

Наличието на стабилно и послушно мнозинство в Общинския съвет и липсата на реална опозиция вкараха Ръководството на Община Поморие за дълго в Зоната им на комфорт. Почти незабелязано се подминаха „упражненията“ на Кмета и на Заместника му по строителството по изграждането на „Синя зона“, Брегоукрепване на ул.“Морска“ и „Велоалея“. Само Господ може да каже с колко пари бе ощетен данъкоплатеца! Да не говорим за асфалтирането на улица „Вапцаров“ в квартал „Свети Георги“, която се асфалтира /около 700м/ без да се изгради канализация. А вече бе в ход подготовката на проекта за „Водния цикъл“. Кой в света прави подобни безумия? В рамките на три години два пъти да асфалтираш улица от 700м? Създава се впечатление за твърде топли отношения между Заместник кмета по строителството и Пътно-строителната фирма! Същото се наблюдава и в хода на изпълнението на „Водния цикъл“!

За съжаление политическата отговорност ще понесат Кметът Иван Алексиев и Партия „ГЕРБ“ на предстоящите избори. И ако само до преди месец г-н Алексиев можеше да бъде сигурен във втория си мандат, с всеки изминал ден това се превръща в химера. Все повече хора са на мнение, че ГЕРБ трябва да мисли за алтернативна кандидатура, ако ситуацията не се промени кадрово в рамките на седмици. Освен ако не иска да загуби изборите в третия по големина черноморски град!

За всичто това е виновна ТЯ! ЗОНАТА НА КОМФОРТ на Кмета Иван Алексиев и неговите заместници!Не визирам само Янчо Илиев!
За да напусне Зоната си на комфорт Уважавания от мен господин Иван Алексиев следва да направи спешени промени в екипа си. И да се отвори към гражданското общество! Ако все още може! И ... докато все още може! Пиша това без грам ирония!
Сбогуването със Зоната за комфорт на Ръководството на Общината е онова нещо, което ще сложи начало на изграждането на подобаващи отношения между местната власт и Гражданско общество в Поморие. А ако това не се случи, Поморие ще си остане в хаоса, в който се намира, а политическата тежест на партия ГЕРБ в района ще е срината. Което неминуемо ще се отрази и на национално ниво.

Желязко Атанасов

Фейсбук
поморие написа на 22/05/2015г. 16:59ч.
Всики пишете за кмета а като минавата до стария кей каде е сложил гайдата дървените подпори на заведението си на тротоара а къде ще минават пешеходците.От къде го донесохте бе крадци! Какъв е наема ако имате кураж го покажете да си покаже и джингата какъв наем е плащал тротоарно право от зеленчуковия магазин .Вече края ви дойде и вашата клика!!!!!Поморийци мислете до есента няма време!!! Това със спечелените проекти да благодарят на Златанов защото всиччки са одобрени по негово време!Тези тъпи нямат толкова ум всичко е крадено от златаново време.


Гайда Кунчова написа на 25/02/2015г. 17:27ч.
Докато градът тъне в мръсотия , познайте къде се разхожда кметът? За позналите-сувенир-Статуята на свободата,но не българската.


Кина Пеева написа на 25/01/2015г. 00:38ч.
Трябва да играе на изборите голямата метла на поморийци. И колкото повече общинари влязат в затвора ,толкова подобре за пречистиния Поморие. Вън рекетьорите от ТСУ, псевдоюристите с Лападжиева, боклуците в мястото дето им се полага. НА ТЕЗИ ИЗБОРИ НЯМА ДА БЪДЕН ИЗЛЪГАНИ И УПОТРЕБЕНИ! СЪБУДЕТЕ СЕ СЪГРАЖДАНИ ОТ НОСТАЛГИЯТА ЗА МИНАЛОТО НИ, КОГАТО ПОМОРИЕ БЕШЕ ГРАД СЪС САМОЧУВСТВИЕ! ВЪН ПОМИЯРИТЕ ОТ ВЛАСТА! НИЕ МЛАДИТЕ И НЕОПЕТНЕНИ ВИ ПРИЗОВАВАМЕ ДА НИ ДАДЕТЕ ШАНСА ДА УПРАВЛЯВАМЕ БЕЗ ТЕДЗИ МАФИОТИ ОТ ГАПАДЖИЙСКАТА ШАЙКА НА МАЛОУМНИЦИ!!!


Помориец(бивш) написа на 24/01/2015г. 14:10ч.
Управлението е голяма катастрофа.Прави се нещо само ако има комисионна или е поръчано от Приятели.Толкова ниско ниво на интелект във властта никога досега не е било.Дори и ресорните ръководители на разбират материята.Това са хора,които доказано вече на могат да управляват и трябва да си на тяхното ниво за да не можеш да го проумееш.


Pomo написа на 24/01/2015г. 12:29ч.
Зоната на комфорт вече е по домовете на управляващата шайка. Стига толкова доверие-с нищо не го оправдайте до сега.
Име:

Коментар:Моля попълнете капча кода по-долу
captcha

Меню