Общество

04 January 2015

Прегледана: 983 пъти

Съдът глоби кмета на София Йорданка Фандъкова с 31 500 лева за неизпълнение на съдебно решениеС Разпореждане № 5409 Административен съд – София-град налага на кмета на Столична община Йорданка Асенова Фандъкова глоба в размер на 31 500 лева за повторно неизпълнение на съдебно решение № 4443 от 17.10.2011 г. по дело за мълчалив отказ за достъп до обществена информация, съобщават от Софийски обществен съвет.

В мотивите на магистратите от Административния съд в София е посочено, че до началото на октомври 2014 г. Фандъкова не е представила доказателства за изпълнение на съдебното решение и трябва да плати глобата.Размерът й е с натрупване от периода на неизпълнение - юли 2013 г. до септември 2014 г., като всяка седмица са начислявани по 500 лв.

Столична община за втори път е удостоена с престижния “Етикет за иновации и добро управление на местно ниво”. Моралната награда се връчва на общински администрации, отговарящи на дванадесет принципа за добро и демократично местно самоуправление, сред които “Откритост и прозрачност”, “Върховенство на закона” и “Етично поведение”, които очевидно са компрометирани и вследствие разпореждането на АССГ.

В момента тече трета поред процедура за връчване на “Етикет за иновации и добро управление на местно ниво”, а Столична община е сред номинираните.

От Съвета възнамеряват да сезират Комисията за присъждане на Етикет за иновации и добро управление. Намерението е не само Столична община да отпадне от номинациите за третата процедура за връчване на Етикета, а да ѝ бъдат отнети и предишните два, тъй като очевидно, а и вече доказано, местната власт в столицата не спазва принципите за добро и демократично управление. Целта не е да се злепоставят институциите, а да се подтикнат към реално въвеждане и изпълнение на Европейските принципи за самоуправление.

ЗАД КУЛИСИТЕ.com
Къчо Карамасуров написа на 05/01/2015г. 14:20ч.
ТАКА,НО ОТ ДЖОБА СИ ЛИ ЩЕ ПЛАТИ ГЛОБАТА !?
Име:

Коментар:Моля попълнете капча кода по-долу
captcha

Меню