Общество

04 January 2015

Прегледана: 1443 пъти

Отново ни правят на глупаци! Цената на български шоколад в България е 1,5 лева, а в Холандия - между 0,19 и 0,29 цента!Павел Емилов Иванов е публикувал във Фейсбук снимка на българския шоколад "Своге". На пръв поглед - нищо особено. Но като се загледате в цената на етикета, ще разберете, че тя е близо 5 пъти по-ниска в Холандия, от цената на същия шоколад, българско производство, в България.
Павел Емилов Иванов: Цена на шоколад Своге в супермаркет в Холандия. Цената е в центове. Споделяйте за да знаят повече хора как ни правят на глупаци!


Ето как коментира поредната гавра с българския потребител Петър Кичашки във Фейсбук:
Ето до къде водят пазарните клишета. У нас вирее дивашки неолиберализъм, който е неспособен да се саморегулира. Затова шоколад произведен в България се продава в Холандия за 0,19 цента, докато у нас струва 1,5 лв. Ето затова да се сетите другия път като чуете някои да ви обяснява от телевизора колко е справедлив пазара. Гигантска е лъжата на говорещите глави, които обясняват колко е справедливо и честно това. Това безобразие няма нищо общо с демокрация, а е ни повече, ни по-малко пладнешки обир. Сигурен съм, че нито един мръзнещ по площадите от 1989 г. насам не си е представял, че заедно с демокрацията, ще ни натресат и тази чиста кражба. И ще ни накарат да я предъвкаме като "част от демокрацията". Е, няма да я бъде тази!

ЗАД КУЛИСИТЕ.com
Диян Стоянов Добрев написа на 04/01/2015г. 13:16ч.
Освен това, Българският враг тормози Народа вече повече от 70г. с 10- 12 пъти по- ниски заплати от нормалното. Така, че издевателството е двойно! Гони или убива умните българи от България. Време е да променим това и да накажем виновниците.
Име:

Коментар:Моля попълнете капча кода по-долу
captcha

Меню