Политика

05 December 2014

Прегледана: 1163 пъти

Няма такава държава! Подсъдимият по Костинбродската афера Росен Желязков се връща в Министерски съвет!Росен Желязков, който е подсъдим във връзка с Костинбродската афера с готовите за използване бюлетини на изборите през 2013, се връща в Министерски съвет, съобщи Агенция БГНЕС.

На въпрос на БГНЕС дали може да потвърди или отрече, че се планира Росен Желязков да бъде назначен за съветник на министър-председателя Бойко Борисов, вицепремиерът Румяна Бъчварова отговори: Ще видим, да.

Запитана дали това означава, че вариантът Желязков да работи с Борисов не е изключен, тя отговори: Не го изключвам.

Росен Желязков е бивш главен секретар на Министерски съвет в периода от 2009 до 2013 г. Той е единственият подсъдим по Костинбродската афера с готовите за използване бюлетини. Тя беше разкрита на 11 май 2013 г. ден преди парламентарните избори. Тогава прокуратурата и ДАНС извършиха специализирана операция в печатницата "Мултипринт", собственост на общинския съветник от ГЕРБ Йордан Бончев, който е близък на бившия вицепремиер и вътрешен министър Цветан Цветанов.

Назначена от прокуратурата експертиза показа, че общо откритите в печатницата бюлетини са 480 000, като 351 075 от тях са били напълно годни за урните. На 16 декември 2013 г. СГП внесе в съда обвинителен акт срещу Росен Желязков за престъпление по служба заради неосъществения контрол върху бюлетините. Престъплението се наказва със затвор от 1 до 8 години.
Иво Прокопов написа на 06/12/2014г. 14:48ч.
Човекът е предан и готов да поеме вината. За това заслужава награда.
Име:

Коментар:Моля попълнете капча кода по-долу
captcha

Меню